Indítsd így az új évet!

A feng-shui a tárgyaknak különös jelentőséget tulajdonít, bár más kultúrákban is vannak olyan dolgok, amelyeket különböző tulajdonságokkal ruháznak fel. 

Ha kipróbálod ezeket az egyszerű tippeket, könnyen megtelhet a pénztárcád, és megteremtheted magad körül az anyagi biztonság állapotát.

LENCSE

Ismeretes, hogy január elsején lencsét kell enni. De nem csak az év első napján vonzza a bőséget, hanem az év minden napján. Tegyél egy szép kis tálkába egy keveset a szobádba, vagy rakj a zsebedbe néhány szemet.

PIROS PÉNZTÁRCA

Talán a lencse mellett a legismertebb a piros pénztárca. Lényeg, hogy minél nagyobb legyen. Bár sok nő nem szereti, mert nem fér bele egy kisebb retikülbe, de az Univerzum szereti kitölteni a teret, és nagyobb pénztárcába több pénz fér. Arra figyelj, hogy túl sok papír fecni és felesleges dolog ne legyen benne, mert az elveszi a teret a pénztől.

BUDDHA SZOBOR

A nagy hasú Buddha szobor szintén a bőséget szimbolizálja, mert a régi kultúrákban a gazdagság egyik külső megjelenése a teltebb alkat volt, hisz akin volt mit fogni, az nem éhezett, tehát volt pénze élelemre. A legenda szerint, ha megsimogatjuk a Buddha hasát, és kívánunk valamit, az valóra válik. Mindenképpen helyezz el egy szobrocskát a nappalidban.

JÁDE KŐ

Az ásványok közül az egyik legerősebb gazdagságot vonzó kő a jáde. Hordhatod ékszerként, amulettként, teheted a zsebedbe vagy a táskádba. De a legjobb, ha otthonod azon helyiségében is elhelyezel egyet, ahol a legtöbbet tartózkodsz.

Tengeri só, vagy asztali só, nincs jelentősége. Rakd bele egy szép kis fatálkába és indítsd el vele a bőség áramlását.

NÖVÉNYEK

Bizonyos növények erősítik a pénz áramlását, ha a feng shui által meghatározott területre helyezzük őket. Ilyen például a filodendron, amely gyorsan nő, ezáltal a pénzügyekben is gyors, hatékony változásokat eredményezhet. Jó választás még a narancs, vagy citromfa is, mert pénzhozó tulajdonsága mellet nyugtató hatással is bír, valamint új energiákkal tölt fel, ami a változásokhoz elengedhetetlen.

LEVENDULA

Nem is gondolnánk, hogy a levendula számos gyógyhatása mellett alkalmas lehet az anyagi bőség bevonzására is. Mindemellett az illata is mennyei.

CSOBOGÓ

A lakásban elhelyezett csobogó pénzt és szerencsét hoz, de csak abban az esetben, ha megfelelő helyre tesszük, ellenkező esetben úszik a szerencsénk. Érdemes a pénzsarokban helyet keresni neki.

ARANYHAL

Az már egy ideje benne van a köztudatban, hogy az aranyhal bőséget hoz, a pikkelyei miatt, amelyek a pénzérméket jelképezik. Élő aranyhalat csak akkor válassz, ha valóban gondozni szeretnéd, ha ezt nem akarod, vagy nincs rá lehetőséged, akkor egy aranyhalat ábrázoló dísztárgy vagy egy kép tökéletesen megteszi. Dolgozószobába, vagy íróasztalra tedd, a hálószobába viszont ne vidd, mert elúsztathatja a boldogságot.

ARANY ÉKSZEREK

Az arany a gazdagság, a jólét jelképe, viselj tehát minél több arany ékszert. Ha nincs erre módod, akkor törekedj aranyszínű bizsuk, kiegészítők viselésére, vagy lakkozd arany árnyalatúra a körmödet.

PÉNZÉRMÉK

A pénzérmék bőséget vonzanak. Lehetnek régiek, vagy megmaradt egy, két forintosok. Rakd őket egy szép tálba, vagy üvegbe. Ha olyan helyre teszed, ahol sokat látod, akkor tudat alatt úgy fogod érezni, hogy máris gazdag vagy. Az érzés pedig maga után vonzza a megvalósulást, tehát várd a beköszönő jólétet.

ZÖLD TOLL

A zöld gyertya mellett, nagyon jó választás a zöld tinta, gondolj csak a „zöldhasú” kifejezésre. Ha teheted, írj minél többet zöld színű tollal.

DOBJ KI MINDEN TÖRÖTT DOLGOT!

Nem érdemes tartogatni a törött dolgokat? csorba edényeket, sérült dísztárgyakat. Szabadulj meg tőlük, mert blokkolják a gazdagságot!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!