Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg sertés zsír
- 15 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 db tojás
- reszelt citromhéj
- dió kristálycukor keveréke a tetejére
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt és a puha margarint, majd kézzel jól összemorzsoljuk. Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, belereszeljük a citromhéjat, beleütünk 1 egész tojást és 1 tojássárgáját, majd addig gyúrjuk míg a tészta összeáll.
Ne legyen se túl lágy se túl kemény. Ha már nem ragad a tál falához és a kezünkhöz sem, akkor jó.
1 órára a hűtőbe tesszük pihentetni, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk és tetszés szerinti formával kiszaggatjuk.
A diót apróra daraboljuk, és kristálycukorral összekeverjük. A kiszaggatott linzerek tetejét felvert tojásfehérjével lekenjük majd a cukros dióba belefordítjuk. Ezután a diós felével felfelé egy tepsibe egymás mellé helyezzük (nem kell sem bezsírozni, sem sütőpapírt tenni alá).
Előmelegített sütőben közepes lángon, szép világos színűre sütjük (kb. 15-20 perc). A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd a tetejét porcukorral jól megszórjuk. Minél tovább van száraz helyen annál omlósabb! Forrás
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!