Nem volt egyszerű az élete az elmúlt években, több komoly betegséggel kellett felvennie a harcot, tavaly pedig megözvegyült.

Baleczky Annamária évekig volt a Magyar Televízió munkatársa.

A magyar bemondók igazi sztárokká nőtték ki magukat a 20. század második felében, szinte családtagoknak számítottak a tévénézők szemében. A hatvanas években olyan legendák kezdték a karrierjüket a Magyar Televíziónál, mint például Kudlik Júlia vagy éppen Kovács P. József. A hetvenes években is rengeteg új arc érkezett a csatornához, ilyen volt Endrei Judit, Bay Éva, de a most 70 esztendős Baleczky Annamária is ebben az évtizedben vált a Magyar Televízió arcává, azonban több évtizedes pályafutása után eltűnt a nyilvánosság elől.

Baleczky Annamária 1967 és 1971 között a XII. kerületi tanács előadójaként kereste a kenyerét, ezután ment át a Magyar Rádióhoz, ott a politikai adások főszerkesztőségén tevékenykedett. 1973-ban már bemondóként dolgozott a rádióban, egy év múlva pedig rendszeresen a Magyar Televízió stúdiójából köszönthette a tévénézőket. Több évtizeden keresztül dolgozott a csatornánál, 2000-ben vonult vissza végül, azonban utána teljesen eltűnt, nem jelent meg nyilvános eseményeken, de interjúkat sem adott sehol.

A Best magazin azonban kiderítette, hogy mi történt vele. Nem volt egyszerű az élete az elmúlt években, több komoly betegséggel kellett felvennie a harcot, tavaly pedig megözvegyült. Jelenleg egy budai idősek otthonában tölti mindennapjait. A lap szerint nem él egy szerette sem, ennek ellenére nem magányos, mert szeretet veszi őt körül az otthonban, sokan törődnek vele. 

Kedves hangját idézi ez a felvétel is:

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!