Hogyan is készült gyermekkorunk csodálatos krumplija?
Héjában egy lábasba tesszük a burgonyát, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. A vízbe a són kívül cukrot is teszünk.
Megfőzzük, és leöntjük a vizet, aztán még néhány percre visszatesszük a tűzhelyre, a krumplival teli, de már vizet nem tartalmazó edényünket.
Rázogatva egyenletesen kiszárítjuk a krumplit.
Ezután meghámozzuk, és ízlés szerint fogyasztjuk.
Készülhet belőle tört krumpli vajjal vagy zsírral, lehet hagymás krumpli. De talán akkor a legfinomabb, ha a megfőtt krumplit feldaraboljuk, tepsibe tesszük, meglocsoljuk zsírral és pár gerezd fokhagymát rányomunk.
Tipp:
Rozmaringgal még pikánsabb!
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!