Hogyan is készült gyermekkorunk csodálatos krumplija?

Héjában egy lábasba tesszük a burgonyát, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. A vízbe a són kívül cukrot is teszünk.

Megfőzzük, és leöntjük a vizet, aztán még néhány percre visszatesszük a tűzhelyre, a krumplival teli, de már vizet nem tartalmazó edényünket.

Rázogatva egyenletesen kiszárítjuk a krumplit. 

Ezután meghámozzuk, és ízlés szerint fogyasztjuk.

Készülhet belőle tört krumpli vajjal vagy zsírral, lehet hagymás krumpli. De talán akkor a legfinomabb, ha a megfőtt krumplit feldaraboljuk, tepsibe tesszük, meglocsoljuk zsírral és pár gerezd fokhagymát rányomunk.

Tipp:

Rozmaringgal még pikánsabb!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!