Így derült ki, hogy a személyzet egyszerűen otthagyta őket.

A spanyol hadsereg vészhelyzetekre szakosodott egysége magányosan haldokló időseket és holttesteket talált az idősek otthonában, ahová ellenőrzésre mentek ki a koronavírus-járvány közepén. Az az otthon lakóiról gondoskodó személyzet elmenekült a járvány elől, magára hagyva a magukról gondoskodni képtelen idős embereket.

A hadsereg elhagyott időseket talált az ágyakban, és halottakat is – mondta Margarita Robles spanyol védelmi miniszter.

Az államügyészség is vizsgálatot indított, azt hangsúlyozva, hogy néhány idősek otthonában egész extrém körülményeket találtak, és a higiénia is borzalmas volt. Az ígéret szerint a törvény teljes súlyával fognak lecsapni azokra, akik nem teljesítették kötelességeiket – írja az El País.
A beszámolók szerint több intézményből az idősgondozók zöme elment a fertőzés elől. Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy hány ilyen intézményről tudnak a hatóságok.

Múlt héten egy spanyol nyugdíjasotthonban húszan haltak meg a koronavírus-járványban, országosan száznál is több halott volt a hasonló intézményekben.

Az idősotthonok lakói agg koruk és sokuk többféle krónikus betegsége, rossz általános állapota miatt különösen ki vannak téve a járványnak. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!