Horvátországban 5000 fertőzött van, Romániában már 67 áldozatot tartanak számon.

A járvány egész Európára kiterjed, különösképpen Horvátországot veszélyeztetve, ahol a hatóságok már több mint 5000 fertőzött személyt tartanak számon. A görögországi klinikák sem rendelkeznek elég személyzettel a megnövekedett betegek ellátására. Szerbiában eddig két halálesetet regisztráltak, míg Makedóniában egy hét alatt 43%-al nőtt a fertőzöttek száma. Sem Szófia, sem Magyarország nem jelentett elhalálozást, köszönhetően a vírus terjedését blokkoló intézkedéseknek.

 

Nagyszámú beteget regisztráltak viszont Ausztria, Svédország, Észtország, Hollandia, Portugália, Franciaország és Olaszország területein. Sorin Pintea, a román Egészségügyi Minisztérium vezetője kijelentette, hogy Romániában harmadik hete tombol a vírus, és már kihirdették az influenzajárványt. A járvány februárban érheti el majd tetőfokát és csak márciusra várható a veszély elmúlása.

Az orvosok szerint ez a vírus nagyon szokatlan köhögéssel jár, ami négy-hat hétig is eltart, bizonyos esetekben még tovább is. Vagy ez akár lehet egy szokványos járvány is, melynek azért tulajdonítanak ekkora jelentőséget, hogy el tudják adni az erre kifejlesztett vakcinát? A vírus okozta fertőzés valóban lassú lefolyású, bár egyes gyógyszerek bizonyos mértékig segíthetnek a köhögés enyhülésében.

A beteg számára javasolt a sok pihenés, alvás és a bőséges folyadékfogyasztás.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!