Egy 73 éves nő buktathatja le a multi ügyeskedését.

Egy hetvenhárom éves asszony kellett hozzá, hogy a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indítson a Spar matricagyűjtős akciójában elérhető nyeremények miatt. Úgy tűnik, az áruházlánc kissé drágán árulja a gurulós bőröndöt.

Remek ajánlatnak tűnik a Spar legújabb hűségpontgyűjtős akciójában elérhető gurulós bőrönd, amit az áruházlánc 49 999 forint helyett csupán 20 299-ért, plusz 20 matricáért ad a vásárlóinak. A bőrönd megtetszett egy 73 éves nyugdíjas nőnek, aki saját bevallása szerint nem ért az internethez, de két perc alatt megtalálta ugyanazt a táskát a német Amazonon 54,95 euróért, durván 17 ezer forintért, ingyenes magyarországi házhoz szállítással.

A Gazdasági Versenyhivatalt, amely a 73 éves nyugdíjas levelét panasznak értékelte, és vizsgálatot ígért az ügyben. Megnézik majd, hogy a közölt nem akciós, magasabb árat korábban ténylegesen alkalmazta-e a vállalkozás. A Spar szerint ők a táska gyártója, az Ellehammer márka által javasolt árakkal dolgoztak.

„A hűségpont nélküli ár a márka által javasolt fogyasztói ár, de a piacon és főleg az online piacon lehetnek ettől eltérő árak kereskedőnként, melyet a márka sem tud minden egyes eladási ponton ellenőrizni. A ténylegesen érvényesülő kiskereskedelmi ár nem feltétlenül egységes, eltérhet földrajzi régiónként, a különböző értékesítési csatornákban. Az ajánlott fogyasztói ár esetében – lévén hogy az ajánlás – a márka nem tudja garantálni, hogy az ajánlott ár mindenképpen érvényesül” – írta a Spar.

A május 10. és 2018. augusztus 19. között tartó pontgyűjtő akció alatt bármelyik SPAR, INTERSPAR, City SPAR, SPAR partner vagy SPAR market áruházban elköltött 1000 forintos vásárlásod után 1 darab hűségpontot kapsz, amelyet pontgyűjtő füzetbe ragasztva gyűjthetsz. Húsz darab hűségpont megszerzését követően megveheted a 11-féle exkluzív Ellehammer-termék egyikét a feltüntetett - akár 66%-os - kedvezményes áron. Az INTERSPAR áruházak vásárlóinak szóló egyedi ajánlat a 24”-es keményfedelű gurulós bőrönd. Az összegyűjtött hűségpontokat 2018. május 10-től tudod beváltani az árukészlet erejéig, de legkésőbb 2018. szeptember 2-ig.

Mindenesetre elgondolkodtató, hogy többszörös árat jelöl meg az áruház, és még a 'kedvező' akció után is több pénzt kér el  a vevőtől, mint egy webshop.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!