Csupán a magyarok 29 százaléka támogatná a a nyugdíjrendszer ilyen megváltoztatását.

A polgárok bő kétharmada nem ért egyet azzal az ötlettel, miszerint magasabb nyugdíjra legyen jogosult az a szülő, aki több gyereket vállal, derül ki a Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból. Csupán a magyarok kisebb része (29 százaléka) ért egyet a nyugdíjrendszer ilyen megváltoztatásával, illetve azzal, hogy a gyermektelenek nyugdíjkorhatárát emeljék meg.

Az viszont tény, hogy a népesség fogyásával a jelenlegi nyugdíjrendszer egyre fenntarthatatlanabb, így alternatívákat kell keresni.

A reformot támogatók közül 12 százalék úgy véli: ha nem lépik meg ezt az átalakítást, akkor idővel bedől az egész nyugdíjrendszer.

A változtatással egyetértők 17 százaléka elfogadja azt az indokot, hogy a gyermeknevelés valóban nagyon sokba kerül, s ezt illendő honorálni.

Az összes válaszadó 45 százaléka osztja azt a véleményt, hogy ez a módosítása a nyugdíjrendszernek igazságtalan lenne. További 26 százalék úgy látja: egy ilyen átrendezés több problémát okozna, mint amennyit esetleg megold. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!