45 éve nincs közöttünk Szécsi Pál.

45 évvel ezelőtt, 1974-ben gyászba borult az egész ország, ugyanis tragikusan fiatalon elhunyt a legendás énekes, Szécsi Pál.

Szécsi sorsa gyakorlatilag már gyermekkorában megpecsételődött, ugyanis édesanyja elhagyta őt is és nővéreit is: Amerikába disszidált, a gyerekeket pedig nevelőszülőknek adta. Bár a legidősebb lányát még magával vitte Bécsbe, de aztán őt is ott hagyta egyedül a pályaudvaron. Éppen ezért Szécsinek egész életében ezzel a nyomasztó lelki teherrel és feldolgozhatatlan élményekkel kellett átvészelnie egyik napot a másik után.

Egész életén át végigkísérte a mély depresszió, amelynek hatására több ízben is próbálkozott öngyilkossággal. Bár barátai rendre a segítségére siettek, több alkalommal megmentve az életét, 45 évvel ezelőtt már nem tudtak rajta segíteni.

Bár a tragédiának nyilvánvalóan voltak előjelei, hiszen borzalmak sora kísérte a gyerekkorát is: nagyapja például a New York palotából vetette ki magát, apját pedig a származása miatt ölték meg.

Szécsi 1974-én április 30-án a sokadik öngyilkossági kísérletébe belehalt. Meg akart szabadulni az őt ért traumák sokaságától, ráadásul azt sem tudta elviselni, hogy nagy szerelme, Domján Edit miatta lett öngyilkos. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!