Elsőre megdöbbentőnek tűnnek, de valóban hatékonyak!

Popov doktor nemcsak a traumatológiáról és a tornáiról híres. Sok népi bölcsességet, egyszerű dolgokat is összegyűjtött. Műve valamiféle olvasmánynapló, orosz nyelvű írás. Csak azokat a részeket emelem ki, amiben érdekességet látok.
Minden tanácsot át kell szűrni a lélek és a józan ész szűrőjével. Ne vegyétek készpénznek, cselekvési útmutatónak.

Epehólyag megbetegedésre jó a juharfa „fülbevaló”, azaz a termése
Amikor még éretlen, azaz nem sárga, hanem zöld. Májműködés regeneráló epehólyag működés regeneráló anyagok vannak bennük. Meg kell szárítani, majd porrá kell őrölni. Egy teáskanállal, 20 perccel étkezés előtt be kell venni.

Kréta borogatás
A kréta egy ősi gyógyszer. Mastopátia és mellkeményedés, gyulladás utáni képletek ellen. Krétaport kis kefirrel összekeverve, káposztalevéllel odatesszük a beteg testrészre. Meglepő lesz a hatása. Nem veszélyes.

Érelmeszesedés ellen mit együnk?
A fekete színű napraforgó magok, heti 1 pohárral. Csökkenti a koleszterint és az érelmeszesedést, és finom is.

Egressel a koleszterin és érelmeszesedés ellen
Főleg a zöld színű, éretlen egres jó. Egy evőkanálnyi nyers termést kell megenni. A száraz farkincájával együtt, mert abban is gyógyító anyagok vannak. De nagyon jó az egreslevél tea is. Ez egy 2-3 hetes kúra egyszer egy évben.

Bolgár hagyma recept hipertónia esetében
Éjszakára egy fej egyszerű vöröshagymát bele kell tenni fél pohár forralt vízbe. Reggel kivesszük a hagymát a pohárból és éhgyomorra megisszuk a kapott italt. 2 hét alatt normalizálódhat a vérnyomás. „A hagyma 7 betegségre jó!”

Ha melegetek van nyáron, vegyetek diólevél fürdőt
Amikor érik a termés, akkor kell begyűjteni a zöld színű dióleveleket. Megszárítani, porrá őrölni. Egy marék por, 1 liter vízben megfőzve egy igen jó fürdővíz adalék. 15-20 perces alig meleg, diólevél teás vízben történő fürdés csodát tesz velünk. A nyári forróság elviselhetővé válik.

Gerincre
Tegyetek szárított erdei páfrányt a matrac alá és éjszaka gyógyítani fogja a gerinceteket.

Tölgyfakéreg főzet izzadásra
Ha valaki nagyon izzadós, a füllesztő nyári melegben igencsak jó a tölgyfakéreg főzet. Egy pohár vízhez egy teáskanál tölgyfakérget adunk, teának főzzük. Utána egy citrom levével összekeverjük, Az így kapott elixírrel bedörzsölhetik magukat naponta 3-5 alkalommal.
Csökkenni fog az izzadékonyság és még kellemes, citromos illatot is kap a bőrünk. A citrom kicsit csökkenti az izzadság mirigyek működését, a tölgy cserző hatása is jót tesz a bőrnek.

A forró nyári napokon szomjúság ellen igyunk egy pohár sós vizet
A test a kipárolgással sok sót veszít, amit szintén pótolni kell. Egy pohár vízhez keverjünk fél teás kanál sót. Megiszod a sós vizet és csökken a szomjúságod. (N.B. egy kis szódabikarbóna ezen felül segíti a vér pH pufferének helyreállítását. Szóval a szódabikarbónás sós víz egészséges. A Kárpátokban van ilyen ásványvíz.)

Ha leégtél a napon, mit csinálj?
Egy tojás sárgáját a serpenyőben kozmáltassad, égessed oda. Alul fekete lesz, de a tetején lesz valami kásás-barnás anyag. Mindenfajta égés ellen igen kiváló bedörzsölő anyag. Ha már szóba jött az égési sérülés, amit a konyhában is összeszedhetünk, akkor erről is ejtsünk pár szót. A fülcimpánkhoz kapunk önkéntelenül, ha megégettük a kezünket. Próbáljátok ki, hogy a megégetett kezetekkel egy pillanatra érjetek hozzá egy forró tárgyhoz. Kutyaharapást a szőrével. Sokkal gyorsabban elmúlik az égési sérülés és hólyag sem keletkezik. Természetesen komoly égési sérüléssel az orvoshoz menjetek.

Hogyan lehet jéggel melegíteni?
Ez nagyon fontos kérdés, jól jöhet például az arcüreg gyulladásnál. Mindenki tudja, hogy ilyenkor melegíteni kell az arcüreget. De jéggel? Nagyon egyszerű. Tegyünk a beteg arcüreghez egy jégkockát. Addig kell ott tartani, amíg meg nem érezzük a hidegét. Utána ezt a helyet nagyon erősen meg kell dörzsölni, hogy belül minden melegedjen át. A hideg szerepe egy jelzés, hogy melegíteni kell. Néhány hetes kezeléssel a krónikus formájától is megszabadulhatunk. (N.B. Áthűlt lábunkat télen hóval dörzsöljük be.)

Hullik a hajatok, vagy már kopaszodtok?
Ha nem mozog a bőr a fejünkön, a hajhagymák nem kapnak elég vért és beindulhat a hajhullás, férfiaknál a kopaszodás. A megoldás annyi, hogy 15-ször emeljétek fel a szemöldökötöket, (N.B. vagy ráncoljátok össze a homlokotokat). Ellenőrzésképpen tegyétek a kezeteket a fejetekre és érezzétek, hogy az egész fejbőr megmozdult. Pár másodperces kezelés.

Bartha Ferenc - mérnök - MAG közösség

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!