Elsőre megdöbbentőnek tűnnek, de valóban hatékonyak!

Popov doktor nemcsak a traumatológiáról és a tornáiról híres. Sok népi bölcsességet, egyszerű dolgokat is összegyűjtött. Műve valamiféle olvasmánynapló, orosz nyelvű írás. Csak azokat a részeket emelem ki, amiben érdekességet látok. Minden tanácsot át kell szűrni a lélek és a józan ész szűrőjével. Ne vegyétek készpénznek, cselekvési útmutatónak.

Szédülés ellen legjobb a forgás
Figyelted a gyerekeket, hogy szeretnek forogni? Tánc közben is milyen jó a forgás! Ha érzed, hogy szédülsz, üljél le, kezdjed el óvatosan forgatni a fejedet, vagy az egész törzsedet. Ne harcolj a természettel, add át neki magad! Egyszer csak megérzed, milyen jó is ez a forgás, elmúlik a szédülésed is.

Frissítő gyakorlatok
Vegyél 2 tálat, az egyikbe jéghideg vizet öntsél, a másikba jó meleget. Egyik kezed merítsed be az egyikbe, a másikat a másikba, majd cserélgessed. Ugyancsak felfrissülsz, ha a 2 tenyered dörzsölgeted össze 1-2 percig.
A tenyerek az agykéreggel vannak közvetlen összeköttetésben. A sötét szobában 10-szer fel-le kapcsolva a villanyt, felfrissülsz, mintha megittál volna egy csésze kávét.

Gyógyító szél
Keleten a széllel gyógyítanak. Félsz a huzattól? Ne félj! Fogjál egy hajszárítót és csinálj egy kellemes reggeli masszázst. Alacsony fordulatszámon a karjaidra és az arcodra irányítsad a hajszárítót. A lábaid és a lábfejed is hálás lesz érte.

Hintázzál, ez megnyugtat
Sok a kiegyensúlyozatlan ember. Nem érzik a súlypontjukat. Ha vissza szeretnéd szerezni az elveszített egyensúlyodat, hintázzál. Legyen az hinta, hintaszék, hintaágy, mindegy. De állhatsz az egyik lábadról a másikra, mint ahogyan a medvék lazítanak. Pár percet megér naponta. 1 hét után érezni a hatását.

Ásíts, fütyülj, dalolj egészségedre
Ezek mind-mind lazító-frissítő hatásúak testre és lélekre nézve egyaránt. A fütyülés különösen jó légzőgyakorlat. Fütyülj a problémáidra!

Ha fáj a fejed, kössed el!
Sok módszert leírtak már, de nem mindenki tudja, hogy a homlokunkra kötött madzag is segíthet. Előröl hátra húzzátok meg a madzagot, hátul kössétek meg, és feszítsétek meg. 1-2 perc múlva engedjétek el és egy kis szünet után újra. 10-15 gyakorlat ajánlott.

A csodálatos savó
Diszbakterióz ellen legjobb reggelente meginni egy pohár langyos savót.

Fülzúgásra
Idősebb emberek panaszkodnak, hogy gyengül a hallásuk, zúg a fülük. Persze, a dobhártya már nem elég rugalmas. Először 15-20-szor a tenyerünkkel ütögessük meg a füleinket, finoman. Ezután a mutatóujjunkat dugjuk be a fülünkbe, amilyen mélyre csak tudjuk, majd rántsuk ki, mint a dugót az üvegből. 15-20-szor ismételjük meg. Ne gondolja senki, hogy egy gyakorlattól rendbe jön a hallása. Kitartás!
Alacsony felhőjárásnál sokan érzik, hogy zaj, nyomás van a fülükben. Ötször-hatszor húzzátok meg a fületeket lefelé, oldalra, majd fölfelé. Erősen, nem szakad le! Azután masszírozzatok meg 2 pontot a fül mögött. Megtaláljátok. Az első egyszerűen a fül mögött van, egy kis bemélyedés. Ha kinyitod a szádat, az ujjaiddal megtalálod a másik pontot. Úgy kell masszírozni, mintha a rideg-hideg gyurmát akarnánk felmelegíteni. Megérzed a meleget, elmúlik a kellemetlen érzés a füledben.

Jéggel a magas vérnyomás ellen
Norvég recept. Fejfájás és magas vérnyomás ellen. Vegyünk 2 jégkockát és tegyük a C7-es nyaki csigolya 2 oldalára. Amikor előrehajtod a fejed, ez a csigolya áll ki legjobban. Könnyű megtalálni. Amikor a jég elolvad, lehűl a test alatta. Szárazra töröljük és kámforral bedörzsöljük. A hideg helyére meleg jön, elmúlik a fejfájás, normális lesz a vérnyomás.
2-3 naponta egyszer szabad ezt csinálni. Gyakrabban nem.

Hasmenés esetén
Lándzsás útifű lándzsáját kell elrágni és lenyelni. 2-3 lándzsa, naponta 3-szor.

Ha túl sokat ettél
Melegítsed meg a köldöködet egy főtt tojással. Búzafűből tablettákat-golyókat tudsz csinálni, ha kenyérbéllel felitatod a levét, a darálás után. Ezek a tabletták kiszáradnak. Étkezés előtt napi 1 tabletta jó a gyomorra, májra, hasnyálmirigyre.

Homeopatikus mennyiségű só
Reggel nyomd bele a száraz teáskanalat a konyhasóba, majd nyald le róla azt a mikroszkopikus mennyiségű sót, ami rátapadt. Kiváló tisztító szer a testnek. Ez egy 10 napos tisztító kúra. Abszolút veszélytelen.   Bartha Ferenc  mérnök - MAG közösség

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!