Mielőtt elkezdenéd, olvasd el egy bolti mustár összetevőit. Egy sor felesleges vegyszer és tartósítószer van benne.
Inkább készíts házilag egészséges mustárt.
HOZZÁVALÓK
- 3 csomag mustármag
- 1 dl fehérborecet
- 0,5 dl almaecet
- 1 dl víz.
Ezt egy éjszaka áztattam. Jól magába szívja a levet a mag. Aztán még 2 napra annyi vízben áztattam ami ellepi. Egy magas falú edénybe öntjük a leszűrt magot.
Botmixerrel elkezdjük pépesíteni és kis apránként öntjük vissza az áztató levet.
Később teszünk bele:
- 1 kanál mézet
- egy kis kanál fehérborsot
Addig mixeljük amíg pépes nem lesz teljesen.
Mehet az üvegbe és kész. Hűtőben tároljuk.
Ízlés szerint lehet borsosabbra készíteni. A színén változtathatunk egy kevés kurkumával.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!