Már ma reggel többen ébredhetnek sajgó végtagokkal, a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők pedig fájdalmaik felerősödésére számíthatnak.

Vasárnap reggel délen és keleten még lehetnek záporok, zivatarok, majd délelőtt már csak északon alakulhat ki egy-egy rövid zápor. Délután már mindenütt sok napsütésre van kilátás, számottevő csapadék nem várható. Sokfelé erős, viharos lesz az északi-északnyugati szél. 21-26 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban – írja előrejelzésében az Időkép.

Hétfőn a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, de jelentéktelen záporok csak keleten, északkeleten fordulhatnak elő. A szél még többfelé erős lesz. A friss reggelt követően napközben 21-26 fokig melegszik a levegő.
Keddtől felmelegedés jön, sok napsütéssel, amit főként fátyol- és gomolyfelhők zavarhatnak, de számottevő csapadék nem várható. Főként keleten még élénk lehet az északias szél. 25-30 fokig emelkedik a hőmérséklet.Szerdán és csütörtökön országszerte napos, meleg időben lesz részünk. Kezdetét veszi a kánikula, nagy területen már 30 fok fölé emelkednek a maximumok. Csapadék nem várható, de keleten még időnként élénk lökések kísérhetik az északi irányú szelet.

Vasárnaptól tehát hidegfronti hatás érvényesül, és kedvezőtlen lesz a humánmeteorológiai helyzet. Már reggel többen ébredhetnek sajgó végtagokkal, a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők fájdalmaik felerősödésére számíthatnak.

Az erős szél több fokkal csökkenti a hőérzetet, és rontja a komfortérzetet is, emellett sokaknál erős fejfájást is kiválthat. A fejfájás mellé keringési problémák is társulhatnak, és egyesek akár alvászavarokat is tapasztalhatnak.

Az erős légmozgás ingerlékenységet, nyugtalanságot is okozhat.

Az UV-sugárzás 11 és 15 óra között a napos tájakon nagyon erős lesz, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!