Ha szerelőt kell hívni, erre készülj.

Nagy a hiány jó szakemberekben! Ha valami gond van a fűtési szezonban, készüljünk fel arra, hogy nem lesz egyszerű mestert találni. Főleg olyat nem, aki gyorsan ki tud jönni.

Csak hetekre előre lehet időpontot egyeztetni a fűtésszerelőkkel. Sőt, a roham miatt áremelkedésre számíthatnak a családok: kiszállási díjtól függően, 15-30 ezer forint között mozog egy közönséges ellenőrzés.

Pedig az ellenőrzés életbevágóan fontos. A tüzelőberendezésekben meglazulhatnak a tömítések, az alkatrészek elmozdulhatnak, ezért az első fűtési nap előtt szakemberrel kell átvizsgáltatni. A gázkészülék lángőrét tilos kiiktatni, működését nem szabad műszakilag módosítani.

A radiátorok légtelenítését mi magunk is elvégezhetjük, ám a hőtermelő-berendezések ellenőrzését csak gázszerelői igazolvánnyal rendelkező, szakképesített személy végezheti el.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján, továbbá a gázigazolvány weboldalon megtalálhatók azok a regisztrált gázszerelők, akik jogosultak a felülvizsgálat, a karbantartás elvégzésére.

Nagyon fontos: csak olyan embert engedjen be a lakásba, aki regisztrált szakember!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!