A férfiak szervezete másképp jelez. A nők erre a 6 jelre figyeljenek.

A nők estében nem mindig ugyanazok a tünetek jelentkeznek, mint a férfiaknál, amikor szívrohamot szenvednek. Esetükben nem jellemző a jellegzetes mellkasi fájdalom és „csendes” tüneteket tapasztalhatnak. A kardiológusok szerint a hölgyek az alábbi 6 tünetet észlelhetik szívinfarktus esetén:

Mellkasi fájdalom vagy kényelmetlen érzés

A mellkasi fájdalom a szívinfarktus leggyakoribb tünete, de a nők ezt másképp tapasztalhatják, mint a férfiak. A fájdalom ugyanis nem csak bal oldalt jelentkezhet, hanem az egész mellkasban. “Olyan, mintha satuba szorítottak volna.” 

Fájdalom a kar, a hát, a nyak vagy az állkapocs szintjén

A mellkas, és a vállak éles fájdalma és zsibbadása a szívrohamra utaló jel is lehet, de sok nő estében a fájdalom nem szigorúan lokalizálódik ezekre a területekre. A fájdalom kisugározhat a nyakra, az állkapocsra, és a fülekre is, és ez lehet fokozatos vagy hirtelen, mely adott esetben az álomból is felriasztja a beteget.

Gyomorfájdalom

Néha az emberek összekeverik ezt a fajta gyomorfájdalmat, a gyomorégés vagy a gyomorfekély fájdalmával. Sok nő súlyos hasi nyomást érez, mintha egy elefánt nehezedett volna a hasára. Légy óvatos, ha valami szokatlant érzel, különösen akkor, ha a tünetek hirtelen jelentkeznek és nem ettél semmit.

Nehézlégzés, hányinger vagy szédülés

Ha nyilvánvaló okunk nincs, és mégis légzési nehézséggel küzdünk, az lehet akár egy szívroham tünete is. “Olyan érzés, mint amikor lefutottál egy maratont, közben nem is mozogtál.”

Verejtékezés

A hirtelen, és hideg verítékezés gyakori a szívrohamot szenvedő nők körében. Ez inkább olyan, mint amikor valaki stresszhelyzetben izzad.

Fáradságérzet

Sok szívinfarktust szenvedő nő, úgy emlékszik, hogy azt megelőzően nagyon fáradtnak érezte magát. Kimerültek voltak, és nem éreztek késztetést a legegyszerűbb tevékenységek elvégzésére sem.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!