Kilenc tanács, amire minden nőnek szüksége van.

A nagymamámtól kaptam a legszebb és a leghasznosabb tanácsokat, ő 90 éves koráig élt. Rám hagyott egy dobozt, amelyekbe a fontos dolgokat gyűjtötte az évek során, ezek között találtam egy régi jegyzetfüzetet amely egy szál fonállal volt átkötve. Az utolsó éveiben a nagymamám ezt a füzetet arra használta, hogy feljegyezzen ötleteket, gondolatokat, verssorokat és olyan szép dolgokat, amelyek fontosak voltak a számára.

Amikor kicsi voltam a nagymamám felolvasott néhány gondolatot ebből a naplóból, én figyeltem és kérdéseket tettem fel neki.

1. Szívd be a jövőt és fújd ki a múltat

Mindegy, hogy milyen szituációban vagy, vagy milyen dolgokon mentél keresztül mindig tudd, hogy az alagút végén vár rád a fény. Ne panaszkodj. Próbáld meg azt csinálni ami a legjobb neked, ellenőrizd azt amit ellenőrizhetsz és hagyd a dolgokat olyannak amilyenek.

2. Az élet ismét egyszerűvé válhat

Egyszerre csak egy dologra koncentrálj, nem kell mindennel foglalkozz és nem kell mindent jól csinálj. Lélegezz és élj a jelenben, örülj az életnek, az apró dolgoktól oly szép az élet.

3 Hagyd, hogy a körülötted lévő emberek olyannak lássanak amilyen vagy valójában

Mindig mondj igazat akkor is ha a lábad reszket közben. Vállald fel önmagad, ne akarj másnak tűnni, mint aki vagy.

4. Már nem az az ember vagy aki néhány éve voltál

Megsebeztek sok mindenen mentél keresztül, egyszer fent voltál egyszer lent, ezek a dolgok a segítségedre voltak abban, hogy olyan ember legyél amilyen most vagy. Az évek során annyi minden történt amitől megváltozott a perspektívád, sok szép dolgot tanultál, más ember lettél. Sokan fogják mondani, hogy megváltoztál… és te a következőt válaszolod “Hát persze, hogy megváltoztam, hiszen ez az élet, de én ugyanaz a személy vagyok aki voltam csak erősebb és érettebb lettem”.

5. Minden ami most történik az életedben a javadat szolgálja

Még akkor is így van, ha most nehéznek tűnik elhinned. Azok a dolgok amiken keresztülmész segíteni fognak, hogy magabiztosabb és komolyabb légy. El fogod érni, hogy megértsd az életet, elfogadod azt ami történik és elhatározod, hogy tovább mész.

6. Ne gazdag akarj lenni, hanem boldog

Ha így gondolkodsz akkor mire megöregszel megfogod érteni a dolgok értékét, nem csupán a dolgok árát. Lesznek az életedben olyan napok amikor semmire nincs szükséged ahhoz, hogy boldog légy vagy mosolyogj, ezek a szép napok. Egyszerűen értékeld a szép perceket és legyél hálás minden dologért amid van, ne keress mindig valami többet.

7. Gondolkozz pozitívan

Értsd meg jobban a hiányos dolgokat amelyek az életedben kialakulnak és tanuld meg a boldogtalanság nem az élethelyzettől függ, hanem a te beállítottságodtól, épp ezért próbálj meg többször mosolyogni. Figyelj oda a családodra.

8. Néha meg kell szakítanod a kapcsolatot a negatív emberekkel

Néha nehéz de szükséges ez a dolog azért, hogy helyet adj az életedben azoknak az embereknek akik elősegítik a haladásod, ez lassan történik, majd észreveszed miközben fejlődsz. Tudd meg, hogy ki vagy és mit akarsz elérni az életben és rájössz, hogy néhány ember nem úgy látja a dolgokat, ahogyan te szeretnéd, őrizd meg a szép emlékeket ezekről az emberekről és menj tovább az utadon.

9. Ha azt keresed, hogy jó kimenetele legyen a dolgaidnak de mégsem sikerül elérned, lehet hogy itt az ideje, annak hogy új dologba kezdj

Néha hibázol, de ilyen az élet. Az erős emberek sokszor nevetnek és mindig mosolyognak, pedig ők azok akik a legtöbb megpróbáltatáson mentek keresztül. Ők mindig mosolyognak mert nem engedik meg senkinek és semminek, hogy lehúzza őket, mert ők mindig egy új kezdetet keresnek. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!