Egy remek feladat a nagyszülőknek: a szünidőben szakítsuk ki a gyereket pár napra az összkomfortból.

 A felnőttek és a gyerekek egészsége általában az adott családban uralkodó érzelmi légkörtől függ.

Dr. Komarovsky 25 éve az egészségügy területén tevékenykedik, mint gyerekgyógyász. Több könyvet is publikált. Hírneve csak nőtt, miután egy televíziós sorozatot indított el „Dr.Komarovsky iskolája” címmel. Tanácsai egyszerűek és minden szülő, nagyszülő számára közérthető. 

1. A legfontosabb dolog az életben a család boldogsága és egészsége. A család viszont nem csak a gyerek érdekeit kell szem előtt tartsa, hanem minden családtagét.

2. Az a boldog gyerek, aki édesanyjával és édesapjával együtt nő fel. Mindkét szülőnek időt kell áldoznia egymás és gyerekük szeretetére egyaránt.

3. Az apa feladata, hogy biztosítsa az anya számára a gyerek harmonikus neveléséhez szükséges körülményeket. Ugyancsak az ő szava a döntő a családi és baráti kapcsolatok alakulása terén is.

4. Ha egy gyerek túl gyakran betegszik meg, ez azt jelenheti, hogy konfliktus jellemzi a környezetével való kapcsolatát. Ilyen esetben két dolgot tehetünk: kezeljük a gyereket, és változtatunk a környezetén.

5. Ha egy gyerek nyáron két hónapot tölt el falun mezítláb szaladva, olykor éhesen és piszkosan, ezzel egész évre visszaállíthatja megromlott egészségi állapotát.

6. A gyerekkel kapcsolatos fontos döntéseket a szülők és a gyerekgyógyász együtt kell meghozzák. A rokonok legfeljebb tanácsokat adhatnak, de soha nem vehetnek részt a döntésben. 

7. Egy ország boldogsága ott kezdődik, amikor az apák figyelmét nem csak a háború, a gázolaj, a földgáz és a pénz köti le, hanem a gyerekkel is képesek foglalkozni. Ilyen esetben fejlődhet az adott ország.

Az iskola megtanítja a szinusz, koszinusz tételét, esetleg Mozambik fővárosának nevét, de sok szülőnek egyáltalán nincs ismerete arra vonatkozóan, hogy mit tegyen gyerekével ha lázas, ha elájul, mi a szerepe a védőoltásoknak, hogyan kezelhető legtöbb gyerekbetegség, vagy hogyan biztosítsa gyereke testi épségét… Törvény által kellene kötelezni a szülőket, hogy elsajátítsák a legalapvetőbb egészségügy ismereteket.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!