Plusz a gazdasági növekedés miatt járó prémium is érkezik.

November közepe után elég gyorsan, már december legelején megkapják a következő nyugdíjukat a jogosultak - derül ki a Magyar Államkincstár utalási naptárjából. Vagyis három hét alatt két nyugdíj is megérkezik a számlákra, plusz a gazdasági növekedés miatt járó prémium. Mindez azt jelenti, hogy egy átlagos 130 ezer forintos nyugdíj esetében 260 ezer forintot, valamint prémiumként további 18 ezer forintot (az átlagnyugdíj szintjén ennyi pénz - a maximum - jár), összesen tehát 278 ezer forintot írnak jóvá az átlagos járandóságban részesülők számláin 21 nap alatt.

Ehhez jön még hozzá - bár erről még nincs kormányzati döntés - a 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány. Erre nincs jogszabályi kötelezettsége a kormánynak, de mivel 'a nyugdíjasoknak is részesülniük kell a gazdasági növekedés gyümölcseiből', várhatóan idén is kiküldik ezeket az utalványokat.

A következő államkincstári utalások november 12-én indulnak, decemberben pedig már 3-án elküldik az újabb nyugdíjat is. A postai kézbesítésre más határidők vonatkoznak, minden hónap közepén kezdődik a pénz kihordása, és 10-12 napig tart, míg minden címre eljutnak. Ez karácsonykor hatványozott erőfeszítést igényel majd a postától, tekintettel a karácsony miatt megugró csomagkézbesítésekre. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!