Egyáltalán nem egyszerű bejutni egy szakrendelésre.

A múlt héten újraindult Magyarországon az egészségügyi ellátások nagy része, így a szakrendelések is. Ám nem egyszerű bejutni a szakrendelésekre. Egerben gyakorlatilag lehetetlen teljesen betartani a kórház által támasztott szabályokat. A tűző nap, vagy olykor az eső sem könnyíti meg a várakozók dolgát - írja az egriügyek.hu.

Az egri Markhot Ferenc Kórház a napokban a sürgős járóbeteg vizsgálatok kapcsán azt közölte, hogy a háziorvosi beutalóval érkező betegeket a rendelőintézet Knézich utcai bejáratánál lévő 'triázs ponton, orvos irányításával, lázmérés, kikérdezés, járványügyi kérdőív kitöltése után engedik a megfelelő szakrendelésre'. Az erről szóló közleményükben külön kiemelik:

Fontos, hogy a betegek szájmaszkban érkezzenek, egymás között a várakozás ideje alatt is és a váróban töltött idő alatt is tartsák meg a másfél méteres távolságot!

Elöljáróban annyit, aki vérvételre vagy valamilyen szakrendelésre kényszerül Egerben, nagyjából erre számíthat a reggeli órákban:

Az elmúlt napokban több olvasói jelzést is kaptunk, miszerint a szakrendelésekre érkezők meglehetősen 'egyedi' körülmények között kénytelenek várakozni. A Knézich utcai bejáratnál már az előző héten is csupán néhány ülőhely volt kihelyezve, amelyen a tűző nap alatt foglalhattak helyet azok, akiket nem zavart, hogy nem tartják be a másfél méteres távolságot.

A reggeli órákban nem ritka, hogy egyszerre 60-80 ember várakozik valamilyen vizsgálatra, vérvételre. Az emberek összezsúfolva sorakoznak, nyoma sincs a másfél méteres távolságnak.

8 ülőhely volt kihelyezve, de ez is úgy, hogy ott lehetetlen lenne a másfél méteres távolságot betartva ülni. Ráadásul már elkezdett csöpögni az eső, így méginkább a bejárat fedett része felé kezdett tömörülni a várakozók többsége.

A várakozóknak egyébként ki kell tölteniük egy dokumentumot belépés előtt, amelyre elvileg egy kihelyezett kis asztalon lenne lehetőségük, de mivel ott szinte alig van hely, a közelben található, minden bizonnyal még a téli síkosságmentesítő anyagot tartalmazó láda is hasonló célt szolgál. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!