Ezzel a módszerrel megszüntetheted a köhögést!!

A köhögés és a nehézlégzés legfőbb oka fertőző légúti betegségek előfordulásakor a lerakódott váladék, amelyet a légutak nyálkahártyája termel. Ennek a váladéknak szerepe van a szennyezőanyagok, allergének és kórokozók csapdába ejtésében.

Ám ha túl sok termelődik belőle és nem tud ürülni rendszeresen, akkor a légutakban felhalmozódva kellemetlen tüneteket okoz. A következőkben elmondjuk, hogyan tudod eliminálni természetes módon.

Kurkumával

Aktív hatóanyaga a kurkumin fertőtlenítő, antibakteriális hatású és erősíti az immunrendszert.

Tégy egy teáskanál őrleményt egy pohár meleg vízbe, adj hozzá még fél teáskanál sót, keverd el jó alaposan és gargalizálj vele 3x egy nap 1-2 percen keresztül.

Méz & citrom

Ennek a kettőnek a keveréke antibakteriális és gombaellenes hatású, megelőzi a légúti elzáródást

Egy csészében keverj össze 1 evőkanál mézet 2 evőkanál facsart citromlével és fogyassz belőle naponta 3x.

Sós víz

A torok nyugtatására és a váladék eltávolítására gargalizálj naponta 2x sós vízzel. 1 pohár szűrt vízbe tegyél 1/2 – 3/4 teáskanál sót, majd keverd el jól.

Inhalálás

A gőz inhalálása segít fellazítani a letapadt váladékot a légutakból. Egy lábasban forralj fel vízben 1/2 teáskanál kakukkfüvet és 1/2 teáskanál rozmaringot. Vedd le a tűzről.

Hajolj fölé, lélegezz mélyeket, miközben a fejedet takard le egy törülközővel. Ismételd meg naponta legalább 2x.

Gyömbér

Erőteljes köptető hatású, vírusellenes, antibakteriális gyógynövény, melyet megelőzés céljából is lehet alkalmazni. Fogyassz friss gyömbérből készült teát.

Egy lábasba engedj 1/2-1 liter vizet, tegyél bele 6 szelet gyömbért, majd forrald fel és alacsony lángon hagyd még főni 5 percig. Ha kihűlt, tegyél bele mézet és kortyolgasd el.

Érdemes az ételeidet fűszerezni borssal és csípős paprikával, fokhagymával.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!