A palackok visszaváltása még mindig tartogat a kevésbé rutinos vásárlóknak meglepetést. Sokan nem tudják, hogy nem csak bankszámlára, vagy levásárolható utalványra kérhetik a visszajáró összeget. 

Minden, nagyobb üzletben kötelező a palackokat, üvegeket és aludobozokat visszaváltó gép. A MOHU által működtetett automaták érintőképernyőjén két opció közül választhatunk, azonban van egy lehetőség, amellyel készpézt is kaphatunk a palackokért cserébe. 

Bár már hónapok óta visszaválthatjuk a palackokat a nagyobb üzletekben elhelyezett automatákban, kevesen tudják, hogy nem csak számlára, vagy levásárolható utalványra cserélhetik a flakonokat, hanem készpénzre is. 

Az automaták érintőképernyője alkalmas arra, hogy miután behelyeztük az összes göngyöleget, kiválasszuk, mit is szeretnénk kezdeni az értük járó pénzzel. Itt két opció közül választhatunk. Ha rendelkezünk REpont applikációval az okostelefonunkon, és korábban regisztráltunk email címünk, személyes adataink, és bankszámlaszámunk segítségéve, az applikációban megjeleníthető QR-kódot beolvasva azonnal a számlánkra utalhatjuk a végösszeget. 

Amennyiben pedig amúgy is az üzletben vásárolunk, és elköltenénk a betétdíjat, egy vonalkóddal ellátott blokkot ad ki az automata, amit a kasszáknál történő fizetés során felhasználhatunk. Érdemes azonban ezzel kapcsolatban előre informálódni, ugyanis több üzletben is tapasztaltuk, hogy az önkiszolgáló kasszáknál nem tudjuk levásárolni a blokkon szereplő összeget. 

Viszont: A pénztáraknál ugyanis készpénzben kifizetik a blokkon szereplő összeget, amennyiben kérjük.

Előfordulhat, hogy az alkalmazott ezzel nincs tisztában, de ha erősködünk, és utánanéz, rájön, hogy ez valós lehetőség.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!