Hozzávalók
- 5 tojás,
- 13 dkg margarin,
- 25 dkg cukor (vaníliás cukorral ízesítve),
- 20 dkg liszt,
- 1 citrom reszelt héja,
- 2 dkg élesztő,
- 1 evőkanál langyos tejföl,
- 5 dkg dió.
A tojások sárgáját a megpuhított margarinnál és a cukor háromnegyed részével habosra keverjük. Az élesztőt egy kanál langyos tejfölben feloldjuk, és a kikevert tojássárgájával jól elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, kanalanként beledolgozzuk a cukor negyed részét. A reszelt citromhéjat a liszttel összekeverjük. A kemény habot a liszttel óvatosan a tésztához keverjük. Kizsírozott, lisztezett sütőlapon, kb. 2 cm vastagságban elkenjük, betakarva, 30-40 percig szobahőmérsékleten pihentetjük. Darabosra vágott dióval megszórjuk; mérsékelten meleg sütőben sütjük 25-30 percig. Mielőtt a sütést befejezzük, tűpróbával győződjünk meg, hogy a tészta megsült-e. A megsült tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk és még melegen, kb. 4 cm átmérőjű fánkszaggatóval félholdakat szúrunk ki belőle.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!