Nem akarta, hogy testét feleméssze a betegség.

Ma már csak az idős korosztály emlékezik Lénárd Judit mindig mosolygós, kedves arcára, megnyugtató hangjára, hiszen lassan 50 év nincs közöttünk a Delta és a Kapcsoljuk műsorvezetője.
A Delta 55 évvel ezelőtt került először adásba, kezdetben Poór Klára és Kovács P. József vezették, utánuk következett a sorban Lénárd Judit, aki színészként kezdte pályafutását.

Judit egy hirtelen ötlettől vezérelve döntött úgy, hogy kipróbálja magát bemondóként is, így került az MTV-hez. 1964-ben megkapta a Delta című műsort, majd 1967-ben a Kapcsoljuk műsorvezetője lett.

Sikerei mellett azonban egy szörnyű egészségügyi problémával kellett megbirkóznia. Judit még a legközelebbi barátainak sem beszélt róla, magába fojtotta bánatát, majd 42 évesen önkezével vetett véget az életének 1970-ben. Nem szerette volna, hogy a gyilkos kór teljesen feleméssze a szervezetét, ezért menekült a halálba. 

A tévés kollégáinak nem mondta el, hogy beteg, csak a családja és az akkor 16 éves lánya, Kata tudta. Azt is csak ők, hogy áttétek keletkeztek. Lénárd Judit pedig nem akart szembenézni a gyötrelmes véggel és 1970. június 2-án önkezével vetett véget az életének. 
A lánya soha sem tudta feldolgozni, hogy az édesanyja ezt az utat választotta és az unokája sem. Így született meg két éve egy színdarab Ratkó lányok címmel a Tháliában, amit Lénárd Judit unokája, Fruzsina vitt színre. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!