Az átlagnyugdíj esetén ez valamennyivel több, mint 20 ezer forint.

A Központi Statisztikai Hivatal közzétette az augusztusi fogyasztói árindex és ezzel párhuzamosan a nyugdíjas infláció mértékét is. Utóbbi adat mérvadó az idős társadalom számára, mivel ez dönti el, hogy a törvényi rendelkezéseknek megfelelően novemberben szükség van-e arra, hogy a kormány kiigazítsa a nyugdíjakat annak érdekében, hogy azok megőrizzék a reálértéküket.

A KSH közléséből kiindulva a nyugdíjaskosárra számított első nyolchavi infláció 4 százalék miközben a januári emelés 2,8 százalék volt. A kettő közötti különbség 1,2 százalékpont, amit a szabályok értelmében 12 hónappal kell felszorozni és ez adja majd meg azt az összeget, amit novemberben kézhez kapnak a nyugdíjasok.

Egy 140 ezer forintos átlagnyugdíj esetén ez 20 160 forintos kiegészítést jelent majd az érintetteknek, ám az ellátások nagyon széles skálán mozognak. A legmagasabb nyugdíjban részesülő idős magyarok az átlagnyugdíjban részesülőknél 14-szer, a legalacsonyabb nyugdíjasnál pedig 70-szer magasabb kiegészítésre számíthatnak novemberben. Lesz nyugdíjas, aki 4100 forintos, más 288 ezres nyugdíjkorrekciót kap novemberben.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!