A szerdai lesz a legerősebb, ami viharos szelet hoz magával.

Hosszú ideig élvezhettük a vénasszonyok nyarát, ám az ősz most hűvösebb arcát mutatja meg nekünk.

Az előrejelzések több hullámban érkező lehűlést prognosztizálnak, melynek első felvonása egy vasárnap jött hidegfront által érkezett meg. Ennek hatására elbúcsúztunk a 20 fok környéki hőmérsékletektől, nagy területre kiterjedő jelentős mennyiségű csapadékot viszont nem hozott magával. Szelesebbre fordult az idő, ami mindenképpen jó hír a légszennyezettség szempontjából.

Nemzeti ünnepünkön is érkezik egy front felhős, szeles időt és kevés esőt hozva magával.

Szerdán egy ettől erősebb hidegfront érkezik, mely mögött viharos széllel zúdul majd a Kárpát-medencébe az északi sarkkör környékéről jövő hideg levegő. Az alábbi térképen jól látható, hogy Európa középső része egy anticiklon és egy ciklon közé fog ékelődni. A két időjárási képződmény találkozásánál egy határozott északnyugati áramlás alakul ki, és ezen keresztül jut le majd hozzánk a hideg levegő.

A front szerda hajnalban érkezhet meg északnyugat felől. Ekkor az északi tájakon már viharossá fokozódhat a szél, később pedig országszerte 60-80 km/h-s széllökésekre lehet készülni. A szeles idő mellé már helyenként kiadósabb mennyiségű csapadék is társulhat, néhol zivatar sem kizárt, ugyanakkor a Kékestetőn hajnalban, reggel átmenetileg havas eső is előfordulhat. A napközbeni hőmérsékletek sokfelé 15 fok alá csökkenhetnek, de egyes helyeken akár a 10 fokot sem érheti majd el a maximum, viszont a front érkezése előtt délnyugaton még akár 17-20 fok közötti értékeket is mérhetünk. 

A szél csütörtökön még sokfelé erős lehet, de viharos lökésekre már csak helyenként számíthatunk. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!