Ilyen veszélyeket rejt, ha nem tisztítod le a dinnye héját.

Miért fontos, hogy felbontás előtt megmosd a dinnye héját?

Eddig is igen sok veszélyt rejtegetett a dinnye héja, ugyanis megtapadhatott rajta az E-coli, a Hepatitis A-, vagy a rotavírus, így pedig a koronavírus idején sokkal jobban oda kell figyelni arra, hogy a dinnye héját fogyasztás előtt alaposan megmosd. A legjobb, ha miután hazavitted a piacról, rögtön megtisztítod, akkor is, ha még nem kerül fogyasztásra, így elkerülheted a vírusok továbbterjedését.
Azoknál a gyümölcsöknél, amelyeknek sima héja van, mint például alma, körte vagy görögdinnye, nagyjából 10 másodperces mosásra van szükség.

Ha nem mosod meg a dinnyét fogyasztás előtt a vírusok a késről vagy a kezedről könnyedén tovább terjedhetnek. A legjobb, ha egy tiszta szivaccsal vagy kefével megdörzsölöd alaposan a csap alatt, majd bő vízzel többször egymás után lemosod. 

Ha átmostuk, tiszta, száraz konyharuhával megszárítjuk, így a héjon lévő mikroorganizmusok száma jelentősen csökken.

Az is fontos, hogy a dinnyét soha ne tárold nyers hús, sajt vagy túró közelében.

'A görögdinnyét mindig alaposan meg kell mosni, miután hazaértél a bevásárlásból, és mielőtt betennéd a hűtőszekrénybe. Különben a hűtőszekrényben lévő más élelmiszereket is megfertőzhetik a baktériumok. Vigyázz, utána mindig alaposan mossál kezet, mert különben könnyen megtörténhet, hogy a szádhoz érsz, így a vírusok és baktériumok a nyálkahártyán keresztül bejutnak a szervezetedbe. A nyár a vírusos fertőzések és az ételmérgezések időszaka, légy nagyon óvatos!' - hívja fel egy élelmiszerbiztonsági tájékoztató.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!