Miért fontos, hogy felbontás előtt megmosd a dinnye héját?
Ha nem mosod meg a dinnyét fogyasztás előtt a vírusok a késről vagy a kezedről könnyedén tovább terjedhetnek. A legjobb, ha egy tiszta szivaccsal vagy kefével megdörzsölöd alaposan a csap alatt, majd bő vízzel többször egymás után lemosod.
Ha átmostuk, tiszta, száraz konyharuhával megszárítjuk, így a héjon lévő mikroorganizmusok száma jelentősen csökken.
Az is fontos, hogy a dinnyét soha ne tárold nyers hús, sajt vagy túró közelében.
'A görögdinnyét mindig alaposan meg kell mosni, miután hazaértél a bevásárlásból, és mielőtt betennéd a hűtőszekrénybe. Különben a hűtőszekrényben lévő más élelmiszereket is megfertőzhetik a baktériumok. Vigyázz, utána mindig alaposan mossál kezet, mert különben könnyen megtörténhet, hogy a szádhoz érsz, így a vírusok és baktériumok a nyálkahártyán keresztül bejutnak a szervezetedbe. A nyár a vírusos fertőzések és az ételmérgezések időszaka, légy nagyon óvatos!' - hívja fel egy élelmiszerbiztonsági tájékoztató.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!