Milyen fotót használjak, amin tetszem magamnak, és mások is felfigyelnek rám? Profilkép készítési tanácsok nem csak nyugdíjasoknak!

Sehol nem lehet látni annyi félreexponált, rosszul beállított, rossz minőségű, sőt minősíthetetlen fotót látni, mint a közösségi oldalakon. Arra biztatunk mindenkit, legyen igényes a megjelenésével!

Felejtsük el az "Öreg vagyok én már ehhez", meg "Mindegy hogy nézek ki", az "Én koromban már minek cicomázkodjak" - és ehhez hasonló kijelentéseket. És semmiképpen ne használjunk régi fotót! Ha valaki 70 éves, ne az ötvenediken készült fotót használja - még akkor sem, ha az olyan szép emlék...

Mi a jó profilképek titka?

Sokan azt tartják, hogy ha  a képen felismerhetőek, mosolyognak és belenéznek a kamerába, az már fél siker. Pedig nem.

foto1

Az arc persze nagyon fontos - legyen ápolt, kipihent - szolidan sminkelt. Ne legyen túl közeli, mert nem a ráncainkat akarjuk megmutatni. A haj legyen rendezett. A ruházatban is legyünk igényesek! Válasszunk olyan színű, fazonú ruhadarabot, ami jól illik hozzánk.

Az sem mindegy, hol készül a fotó. Ne álljunk közvetlenül a fal elé, mert zavaró lesz az árnyék. A háttérben véletlenül sem a mosogató legyen! Készüljön a fotó szabadban - jó ha van egy kis szellő is, ami természetesebbé teszi a hajat. Az sem baj, ha nem egyedül vagyunk a fotón!

foto2

Nagyon fontos: A kamera síkja szemmagasság alatt soha ne legyen! Inkább magasabbról fotózzunk! Akkor a toka sem látszik, és a szem is nagyobbnak és kerekebbnek tűnik.

foto7

Merjünk egyediek lenni!

foto8

Férfiaknak tanácsoljuk: nem kell mindenáron mosolyogni! Az sem baj, ha nem néznek a kamerába! Viszont válasszanak szolidan elegáns öltözetet: nem nyakkendő-ing kombinációra gondolunk, hanem pl. egy szép pulóverre.

A fotó készítésénél mindig arra gondoljanak: akár több milliárd ember láthatja Önöket! Vagyis egyáltalán nem mindegy, hogy hogy nézünk ki! Készítsünk tehát akár több tucat képet, hogy legyen miből válogatni!

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!