Ósdi dolog lesz az orvosi rendelőben órákat ülni és várni, hogy felírják a gyógyszert vagy megvizsgálják a beteget.

A telemedicina olyan egészségügyi szolgáltatás, amikor az ellátásban részesülő és az ellátó személy közvetlenül nem találkozik. A kapcsolat valamilyen adatátviteli rendszeren keresztül jön létre.

Ósdi dolog lesz az orvosi rendelőben órákat ülni és várni, hogy felírják a gyógyszert vagy megvizsgálják a beteget. A jövő az, hogy a betegeket ellátják valamilyen mérőműszerrel - pl. egy okostelefonnal, vagy karra tehető okosórával, ami mutatja a test működésének legfontosabb paramétereit is. Ez a készülék adatokat küld egy telefonos applikáción vagy az interneten keresztül az orvosnak.

telemedicina-aplicacion-movil

Például ha az orvos által felírt gyógyszert beszedtük, de továbbra is magas a vérnyomásunk, semmi gond, mert a telemedicinában az információt azonnal látja az orvosunk, és reagálni tud a diagnózisra. Egyszerűbb lesz megszervezni egy konzíliumot is, hisz egyszerre akár tucatnyi orvos is foglalkozhat a beteggel - persze csak virtuálisan. 

TELEMEDICINA

Az idősebb korúaknak sem szabad tehát idegenkedni a technikai újdonságoktól! Ha szeretik, ha nem ebbe az irányba halad a világ!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!