Hozzávalók a ropogós morzsához:

  • 120 g hideg vaj (a puhább állagért)
  • 180 g búzaliszt
  • 1,5 evőkanál cukor
  • csipet só

A vaníliakrémhez:

  • 300 ml tej
  • 60 g cukor
  • 2 tojássárgája (az extra krémességért)
  • 2 evőkanál búzaliszt
  • 30 g vaj

Egy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a cukrot.
Reszeld bele a hideg vajat közvetlenül a tálba, majd jól morzsold össze a hozzávalókat. Az állagának morzsásnak kell lennie, hasonlóan a „nedves homokhoz”.

Tedd a kapott tésztamorzsát egy serpenyőbe, alacsony hőfokon.
Pirítsd 8–10 percig, folyamatos keverés mellett, amíg aranybarna színt kap.
Hagyd teljesen kihűlni a morzsákat.

Egy vastag aljú lábasban verd fel a cukrot és a tojássárgákat habverővel.
Fokozatosan add hozzá a tejet, miközben óvatosan kevergeted.
Keverd bele a lisztet, és dolgozd el csomómentesre, amíg egynemű állagot kapsz.
Tedd a lábast alacsony hőfokra, és folyamatos keverés mellett főzd, amíg a krém besűrűsödik (kb. 6–10 perc).
Amikor a krém elkészült, vedd le a tűzről, add hozzá a vajat, és keverd, amíg teljesen elolvad.
Hagyd a krémet kihűlni.

Kezdd egy réteg morzsával (kb. 2 evőkanál) az üvegpoharak vagy tálkák alján.
Adj hozzá egy réteg krémet (szintén kb. 2 evőkanál).
Ismételd a morzsás és krémes rétegeket, amíg megtöltöd a poharakat.
Tedd a desszertet a hűtőbe legalább 1 órára, hogy jól megdermedjen.

Vedd ki a desszertet a hűtőből, és díszítsd ízlés szerint – friss gyümölcsökkel, kakaóporral vagy egy kevés porcukorral.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!