Hozzávalók

A ropogós tésztához:

✔️ 120 g hideg vaj

✔️ 180 g búzaliszt

✔️ 1,5 evőkanál cukor

✔️ Egy csipet só

 

A vaníliakrémhez:

✔️ 300 ml tej

✔️ 60 g cukor

✔️ 2 tojássárgája

✔️ 2 evőkanál búzaliszt

✔️ 30 g vaj

Egy tálban keverd össze a lisztet, sót és cukrot.

Reszeld bele a hideg vajat, majd morzsold össze a kezeddel, amíg nedves homok állagot kapsz.

Tedd a morzsát egy serpenyőbe, és alacsony lángon pirítsd aranybarnára (kb. 8–10 perc).???? Hagyd teljesen kihűlni.

Verd fel a tojássárgákat a cukorral egy lábasban.Lassan add hozzá a tejet, majd a lisztet, és keverd csomómentesre. Tedd alacsony lángra, és főzd 6–10 percig, amíg besűrűsödik.Vedd le a tűzről, add hozzá a vajat, és keverd simára.

 A desszert összeállítása

Tegyél 2 evőkanál morzsát egy pohár aljába.Adj hozzá 2 evőkanál krémet. Ismételd a rétegezést, amíg megtelik a pohár.Hűtsd legalább 1 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

Díszítsd kedved szerint: friss gyümölcsökkel, kakaóporralporcukorral vagy darált dióval

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!