Hozzávalók
A ropogós tésztához:
✔️ 120 g hideg vaj
✔️ 180 g búzaliszt
✔️ 1,5 evőkanál cukor
✔️ Egy csipet só
A vaníliakrémhez:
✔️ 300 ml tej
✔️ 60 g cukor
✔️ 2 tojássárgája
✔️ 2 evőkanál búzaliszt
✔️ 30 g vaj
Egy tálban keverd össze a lisztet, sót és cukrot.
Reszeld bele a hideg vajat, majd morzsold össze a kezeddel, amíg nedves homok állagot kapsz.
Tedd a morzsát egy serpenyőbe, és alacsony lángon pirítsd aranybarnára (kb. 8–10 perc).???? Hagyd teljesen kihűlni.
Verd fel a tojássárgákat a cukorral egy lábasban.Lassan add hozzá a tejet, majd a lisztet, és keverd csomómentesre. Tedd alacsony lángra, és főzd 6–10 percig, amíg besűrűsödik.Vedd le a tűzről, add hozzá a vajat, és keverd simára.
A desszert összeállítása
Tegyél 2 evőkanál morzsát egy pohár aljába.Adj hozzá 2 evőkanál krémet. Ismételd a rétegezést, amíg megtelik a pohár.Hűtsd legalább 1 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
Díszítsd kedved szerint: friss gyümölcsökkel, kakaóporral, porcukorral vagy darált dióval
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!