Hozzávalók (4 főre)
- 4 db csirkecomb (alsó- és felsőcomb egyben)
- 1 nagy fej vöröshagyma (apróra vágva)
- 2 db zsemle (tejben vagy vízben áztatva, majd kinyomkodva)
- 2 db tojás
- 1 nagy csokor friss petrezselyem (aprítva)
- só, bors ízlés szerint
- 1 ek zsír vagy olaj
- 1 tk Vegeta (elhagyható, de plusz ízt ad)
Ha még gazdagabb ízvilágot szeretnél, adhatsz hozzá egy gerezd reszelt fokhagymát vagy egy csipet majoránnát.
A töltelék elkészítése
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés zsíron vagy olajon üvegesre dinszteljük.
Közben a zsemléket beáztatjuk tejbe vagy vízbe, majd jól kinyomkodjuk.
Egy tálban összekeverjük a dinsztelt hagymát, a zsemléket, a petrezselymet, a tojásokat, a sót, a borsot és a Vegetát.
Hozzáadunk egy evőkanál zsírt, hogy még szaftosabb legyen, majd jól összedolgozzuk.
A csirkecombok előkészítése
Óvatosan fellazítjuk a bőrt egy kanál vagy az ujjunk segítségével, hogy helyet csináljunk a tölteléknek.
Vigyázzunk, hogy ne szakítsuk ki a bőrt!
A tölteléket egy kanál segítségével a bőr alá helyezzük, majd óvatosan eligazítjuk, hogy szép, formás maradjon.
Nem szabad túl sok tölteléket tenni, mert sülés közben megdagad!
A töltött combokat sütőtálba tesszük, majd a tetejüket kevés zsírral vagy olajjal megkenjük, hogy igazán ropogós legyen a bőrük.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul és a hús omlós lesz.
Horotánné Éva receptje
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!