Hozzávalók a karfiolhoz:
- 1 karfiol
- 1 teáskanál só
- Olívaolaj
- 2 tojás
- 30 ml tejszín
- Mozzarella
- Paprika, bors, parmezán ízlés szerint
A fokhagymás vajas burgonyához:
- 1 kg burgonya, kockákra vágva
- 50 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 hagyma, apróra vágva
- 1 kaliforniai paprika, apróra vágva
- újhagyma, apróra vágva
- bors, só ízlés szerint ízlés szerint
A karfiolt rózsákra szedjük.
Feltesszük főzni sós vízben. Forrás után 5 percig főzzük, majd lecsepegtetjük és félretesszük.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra
A karfiolt olívaolajjal meglocsoljuk, és egy tepsibe tesszük.
Egy tálban felverünk 2 tojást kevés sóval, 30 ml tejszínnel és ízlés szerint fekete borssal.
A tojásos keveréket ráöntjük a karfiolra.
Adjuk hozzá a sajtokat:
Ízlés szerint parmezán sajtot szórunk a karfiolra.
A tetejére teszünk puha mozzarella darabokat.
A sajtot megszórjuk paprikával.
Sütőben 20 percig sütjük, amíg a sajt megolvad és aranybarna nem lesz.
Fokhagymás burgonya:
1 kg burgonyát kockára vágunk, sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
Olvassz fel 50 g vajat egy serpenyőben.
Adjunk hozzá 2 gerezd fokhagymát felaprítva, és pirítsuk 2 percig, amíg illatos lesz.
Adjuk hozzá a főtt burgonyát a serpenyőbe, és pirítsuk 2 percig.
Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a kaliforniai paprikát a burgonyához.
Ízlés szerint sóval és fekete borssal ízesítjük.
Tovább főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A sült karfiolt a fokhagymás vajas burgonya mellé tálaljuk.