Az alábbi sajtos lepény receptjéből hozzávetőlegesen 4 személy részére elegendő adagot készíthetsz. Gazdagíthatod pirított szalonnával, gombával, kolbásszal, virslikarikákkal, stb - ami van otthon.

Hozzávalók

  • 1 gerezd fokhagyma: kb. 10 Ft
  • 150 g reszelt sajt: kb. 500 Ft (függ a sajt típusától, pl. trappista sajt kb. 3000 Ft/kg)
  • 2 tojás: kb. 160 Ft (80 Ft/db)
  • 1 csésze liszt (kb. 120 g): kb. 70 Ft 
  • 1,5 csésze tej (kb. 375 ml): kb. 150 Ft 
  • 1 teáskanál sütőpor: kb. 20 Ft 
  • 1 teáskanál só: kb. 5 Ft
  • 1 teáskanál cukor: kb. 5 Ft
  • 1 csokor petrezselyem: kb. 200 Ft
  • 1 evőkanál olaj: kb. 10 Ft
  • Ízlés szerint vaj: kb. 30 Ft (kb 1 evőkanálnyi)

Összesen: kb. 1160 Ft egy adag ára. Ez fejenként 290 Ft-ba kerül.

(Ez a becslés az aktuális árak alapján készült, így kismértékben változhat attól függően, hogy hol vásárolod az alapanyagokat és milyen márkákat választasz.)

Reszeljük le a sajtot.

Mossuk meg a fűszernövényeket, és vágjuk apró darabokra.

Keverjük össze a lisztet a sütőporral. Adjuk hozzá a fokhagymát.

A tojásokat alaposan kikeverjük a sóval és a cukorral.

Melegítsük fel a tejet, és keverjük össze a tojásos keverékkel.

Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd keverjük újra.

Ezután keverjük hozzá a fűszernövényeket, a fokhagymát és a sajtot.

Adjunk hozzá olajat és vajat (ízlés szerint kb. 20-50 g), majd habverővel keverjük össze.

Süssük ki őket.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!