Az alábbi sajtos lepény receptjéből hozzávetőlegesen 4 személy részére elegendő adagot készíthetsz. Gazdagíthatod pirított szalonnával, gombával, kolbásszal, virslikarikákkal, stb - ami van otthon.
Hozzávalók
- 1 gerezd fokhagyma: kb. 10 Ft
- 150 g reszelt sajt: kb. 500 Ft (függ a sajt típusától, pl. trappista sajt kb. 3000 Ft/kg)
- 2 tojás: kb. 160 Ft (80 Ft/db)
- 1 csésze liszt (kb. 120 g): kb. 70 Ft
- 1,5 csésze tej (kb. 375 ml): kb. 150 Ft
- 1 teáskanál sütőpor: kb. 20 Ft
- 1 teáskanál só: kb. 5 Ft
- 1 teáskanál cukor: kb. 5 Ft
- 1 csokor petrezselyem: kb. 200 Ft
- 1 evőkanál olaj: kb. 10 Ft
- Ízlés szerint vaj: kb. 30 Ft (kb 1 evőkanálnyi)
Összesen: kb. 1160 Ft egy adag ára. Ez fejenként 290 Ft-ba kerül.
(Ez a becslés az aktuális árak alapján készült, így kismértékben változhat attól függően, hogy hol vásárolod az alapanyagokat és milyen márkákat választasz.)
Reszeljük le a sajtot.
Mossuk meg a fűszernövényeket, és vágjuk apró darabokra.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral. Adjuk hozzá a fokhagymát.
A tojásokat alaposan kikeverjük a sóval és a cukorral.
Melegítsük fel a tejet, és keverjük össze a tojásos keverékkel.
Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd keverjük újra.
Ezután keverjük hozzá a fűszernövényeket, a fokhagymát és a sajtot.
Adjunk hozzá olajat és vajat (ízlés szerint kb. 20-50 g), majd habverővel keverjük össze.
Süssük ki őket.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!