Tepsis egytálétel - nagyon finom, ráadásul olcsó fogás!

A belsőségektől - így a májtól is - sokan ódzkodnak. Pedig nagyon egészséges, ha nem fogyasztunk belőle sokat.

Természetesen a házi csirke májának tápértéke sokkal magasabb, mint a boltié. Ha módod van, vegyél, egyél háztájit.

Hozzávalók:

  •     50 dkg csirkemáj
  •     60 dkg burgonya
  •     3 gerezd fokhagyma
  •     majoránna
  •     oregáno
  •     őrölt pirospaprika
  •     só, bors
  •     olaj

A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához keverjük, kiolajozott tepsibe tesszük.

Fél deci olajba keverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd a burgonyára és a májra öntjük.

180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük, időnként megforgatjuk, hogy minden oldala jól átsüljön.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!