A belsőségektől - így a májtól is - sokan ódzkodnak. Pedig nagyon egészséges, ha nem fogyasztunk belőle sokat.
Természetesen a házi csirke májának tápértéke sokkal magasabb, mint a boltié. Ha módod van, vegyél, egyél háztájit.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 60 dkg burgonya
- 3 gerezd fokhagyma
- majoránna
- oregáno
- őrölt pirospaprika
- só, bors
- olaj
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához keverjük, kiolajozott tepsibe tesszük.
Fél deci olajba keverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd a burgonyára és a májra öntjük.
180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük, időnként megforgatjuk, hogy minden oldala jól átsüljön.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!