Legtöbbször azzal teszik tönkre, hogy túlfőzik.

Az ízletes kása készítésének trükkjei

Hajdina

A hajdinát előző este beáztathatjuk, ez esetben reggel szűrjük le, mossuk át és új vízben feltéve forraljuk fel. A hajdinakása eredeti receptje szerint nincs szükség az előző esti beáztatásra, viszont ez esetben a hajdina-víz arány 1:2 kell legyen, és felforralás után a tűzről levéve körülbelül 15 percig letakarva kell hagyni, hogy megdagadjon. Ízlés szerint fűszerezzük. Például nagyon finom kevés fokhagymával és paradicsomlével megfőzne. Elsőosztályú köret!

Zabpehely

A zabpehely még finomabb és puhább lesz, ha előző este készítjük el, és csak másnap reggel fogyasztjuk. Nyolc evőkanálnyi zabpehelyhez egy liter tej szükséges, melyet felforralunk, beletesszük a zabpelyhet és a tűzről levéve alaposan lefedünk. Másnap reggel csak felmelegítjük, és már fogyaszthatjuk is a finom zabkását.

De természetesen frissen készítve is nagyon jó. Lehet belekavarni kevés fahéjat, kókuszt, vagy diódarabkákat. Órákig nem leszel éhes utána!

Kukoricakása

A kukoricakását hosszabb ideig kell főzni, egészen pontosan 30 percig. Egy pohárnyi kukoricadarához 2,5 pohár víz kell. A kukoricadarát feltétlenül a forrásban lévő vízbe öntsük. Sokan készítik a kukoricakását a sütőben: az átmosott kukoricadarához öntjük a felforralt vizet, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, hozzáadhatunk mazsolát is, majd lefedve betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe. 40 percen át hagyjuk a sütőben, ezután kivesszük, összekeverjük, majd újabb 10 percre visszatesszük. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!