Ha ezeket tapasztalod magadon, fordulj szakemberhez.

A máj nem jelzi, ha megbetegszik, ezért érdemes odafigyelned erre az 5 tünetre, hogy megelőzd a májbetegségeket!

A máj egészsége rendkívül fontos a teljes szervezet egészsége szempontjából, hiszen elég egy kis probléma, és a szervezetben lassan felgyűlnek a méreg- és salakanyagok, és ebből különböző betegségek alakulhatnak ki. És azt is fontos tudni, hogy a máj szinte sosem küld jeleket, hogy valamilyen problémája lenne, ha mégis, akkor már elég súlyos az állapota.

Most mégis következzen 5 olyan jel, amely a máj megbetegedésére utalhat.

1. A semmiből kialakuló zúzódás

Ha a májjal valami baj van, a vér alvadóképessége romlik, így a bőr felszíne alatt kialakulnak ezek a zúzódások, úgy is hogy nem ütötted meg magad azon a helyen. Ha zúzódásokat tapasztalsz magadon azonnal orvoshoz kell fordulni.

2. Hirtelen hízás

Ha az étkezési szokásaid nem változtak, mégis hétről hétre többet nyomsz, keresd fel családorvosodat. E mögött a megbetegedett máj állhat, hiszen ez esetben a szervezet nem tud megszabadulni a salakanyagoktól.

3. Állandó fáradtság

Ha nem dolgoztál, mozogtál sokat, az éjszakát is átaludtad, és mégis fáradt vagy, akkor ez egy rosszul működő májra utalhat, amely nem képes megtisztítani a szervezetet a méreganyagoktól.

4. Émelygés, étvágytalanság

Egy legyengült, rosszul működő máj miatt gyakran kell szembenézni émelygéssel, étvágytalansággal, mert ilyenkor a szervezet a méreganyagok megszabadulásával van elfoglalva, ezért következhet be rosszabb esetben akár hányás is.

5. Kellemetlen lehelet

Ez is azt bizonyítja, hogy a méreganyagokat a máj nem tudja kiszűrni, így azok felhalmozódhatnak a légcsövekben, gégében, kellemetlen leheletet idézve elő. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!