Ráadásul 3 hét múlva ez újra megismétlődik, amikor a második vakcináért jönnek.

Baján a kórház veszélyezteti az emberek életét? - kérdezi a Bácskai Horizont.
Szombat délelőtt a kórház diagnosztikai épülete előtt járók botrányos jeleneteknek lehettek fül-, és szemtanúi.  Mindenféle egészségügyi szabályokat mellőzve, több száz idős ember zsúfolódott össze a szűk bejáratnál, hogy bejuthasson az épületbe!                                                        A helyszínen tudtuk meg, hogy COVID elleni első védőoltásra behívtak 400 idős embert, 8-9-10-11 órára a 80-as és a 90-es korosztályból. Sokan kísérővel voltak, mert bizonytalanul és nehezen jártak.  Többen tolókocsival, egy vagy két mankóval érkeztek. Negyed tízkor még a 8 órára berendeltek egy része is kint várt a sorára. Az ott lévők 9 óra körül egyre-másra hangot adtak nemtetszésüknek. Egy középkorú férfi – aki az édesanyját kísérte el, és elmondása szerint orvosként dolgozik – próbált hátulról kiabálni a szervezőknek, hogy ez így nem jó, botrányos a szervezés. Szópárbaj alakult ki, amibe az idősek és kísérői, valamint az ott lévő szervezők is bekapcsolódtak. Hosszú időn keresztül hangos és indulatos mondatok hangzottak el. Volt aki majdnem 2 órája várokozott. Az idősek már fáztak a 3-4 fokos hidegben, fáradtak voltak, falnak vagy a korlátnak támaszkova vártak, több embert be kellett kísérni mert nem bírt tovább állni.  Az épületből kijött egy doktornő, valamint pár katona és próbáltak rendet tenni. Felszólítottak mindenkit, hogy tartsák be a távolságot, álljanak egyesével. A kialakult helyzeten ez már nem változtatott semmit, mert az emberek elcsigázottan, átfagyva be akartak jutni az oltópontra.  Aki ott volt az láthatta, hogy legalább 2 órán keresztül szó szerint „összepréselődve” várták a bejutást.

A belépés után mindenki adminisztráción esett át. Az épületben összetolt asztalok mögött 7 kórházi dolgozó végezte a papírmunkát. Az elsőnél kellett kezdeni, és sorban tovább haladni. A baj az, hogy ott sem volt fél méternél nagyobb a távolság a várakozók között.
A védőoltás beadása után mindenki kapott egy kis papírt, hogy 3 hét múlva szombaton ezzel jöjjön megint. Az oltás napja szerepel a lapon, de az időpontja nem. Ez azt vetíti előre, hogy március 13-án reggel (délelőtt) még nagyobb tülekedés várható! 

Mit is gondolhatunk erről? Hamar beoltják az időseket, hogy megvédjék őket. Ez jól kommunikálható a médiában. Az, hogy ezt embertelen módon, minden ide vonatkozó járványügyi szabályt áthágva viszik véghez a kutyát sem érdekel – gondolják!
De igenis  érdekel szüleink és nagyszüleink sorsa! Egy évig sikerült megóvnunk őket a sok esetben halálos kórtól, akkor most ne a kórház dilettáns hozzáállása miatt kerüljenek veszélybe! Nem kell ahhoz szakértelem, hogy ha már a kinti fagyos várakozásra kárhoztatják az időseket, akkor az érkezéskor egyesével, a megfelelő távolságot betartva, egy (szalag) kordonhoz irányítsák őket, és több tucat ülőhelyet biztosítsanak a számukra!
 Meg kell jegyeznünk, hogy az ott szolgálatot teljesítő kórházi dolgozók, orvosok, kiskatonák minden esteben udvarias és segítőkész magatartást tanúsítottak. Ők csak utasítást ill. parancsot teljesítettek! 
Várjuk a választ, hogy ki a felelős a kialakult embertelen körülményekért, valamint az  emberi életeket is veszélyeztető szervezésért?  Dr. Tóth Gábor kórház igazgató, vagy a kirendelt katonai parancsnok? Reméljük, hogy legközelebb emberi és a járványügyi előírásoknak megfelelő szervezéssel várják az oltásra berendelteket Baján! Figyeljünk mindannyian!

 

Baján a kórház veszélyezteti az emberek életét? Szombat délelőtt a kórház diagnosztikai épülete előtt járók botrányos...

Közzétette: Bácskai Horizont – 2021. február 20., szombat
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!