Hozzávalók:
- 3 mokkáskanál porcukor
- közepes csomag Petit Beurre édes keksz
- 2 citromos zselé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 g vaj
- 0,5 kg túró
- 60 g kókuszreszelék
- 250 g magas zsírtartalmú tejszín +1 csomag habfixáló
- 2 evőkanál cukor a felső réteghez
A Petit Beurre édes keksz sok üzletlánc kínálatában megtalálható, de helyettesíthető más omlós édes keksszel is.
Adjuk a zselét fél liter forró vízhez, és oldjuk fel, majd tegyük félre, hogy teljesen kihűljön.
A vajat és a cukrot egy serpenyőben felhevítjük, majd megpirítjuk benne a kókuszreszeléket. A színüknek enyhén aranyszínűnek kell lennie.
A hideg tejszínt keverőgéppel verjük kemény habbá. Ezután kapcsoljunk alacsonyabb sebességre, és adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a porcukrot, valamint a túrót és az kihűlt zselét. Az elkészített keveréknek egy kicsit meg kell dermednie.
A kekszeket egy 20 x 20 cm-es, sütőpapírral bélelt forma aljára helyezzük. Ezután óvatosan kanalazzuk az egész túrós keveréket a kekszekre, és szórjuk meg az kókuszreszelékkel, majd ízlés szerint cukorral.
A kész túrótortát egy éjszakán át tartsd a hűtőben, mert így biztosan megfelelően megdermed.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!Így pirítsd a kókuszt:
Lehet a mikróban, a sütőben, de a tűzhelyen a leggyorsabb! Használj palacsintasütőt, ami jó arra, hogy egyenletesen oszlasd el a reszeléket, és figyelj nagyon, mikor kezd már barnulni.
Ha már sötétebb színűre váltott, húzd félre a tűzről, mert a forró serpenyőben még utána is fog pirulni egy kicsit. Körülbelül 2-4 percre lesz szükséged, ha cukrozatlan verziót használsz.