Idén is kapnak extra juttatást, de más formában.

Egy évben egyszer kapnak extra juttatást a nyugdíjasok, de ennek formájáról, mértékéről és idejéről még nem döntött a kormány - fogalmazott Gulyás Gergely a kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kormány nem képes csodákra, így biztos, hogy nem Erzsébet-utalványt fognak kapni a nyugdíjasok. 2019 január 1-től ugyanis az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. mind a papíralapú, mind az elektronikus Erzsébet-utalványok forgalmazását megszünteti. Ennek okaként a cég azt jelölte meg, hogy az adójogszabályok értelmében az Erzsébet-utalványok kedvezményes adózása megszűnik. A kormány még nem döntött arról, hogy az utalvány helyett készpénz vagy esetleg SZÉP-kártyán kaphatnak majd juttatást a nyugdíjasok.

Gulyás Gergely legutóbb azt mondta, hogy idén húsvétkor is sor kerülhet az utalványok kiosztására, ha a gazdaság teljesítőképessége ennek a lehetőségét megteremti. Korábban a kormány döntése szerint minden arra jogosult 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapott, amelyet négy 2000 forintos és két 1000 forintos címletű utalványként, egy borítékban kaptak kézhez a címzettek. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!