Hozzávalók

  •     80 dkg finomliszt
  •     1 dl napraforgó olaj
  •     1 ek cukor
  •     0.5 l tej (langyos)
  •     5 dkg élesztő

    A töltelékhez

  •     25 dkg margarin (lágy)
  •     3 db tojássárgája
  •     1 ek só

    A tetejére

  • 1 db tojás
  •   köménymag, szezámmag ízlés szerint

Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. Összedagasztjuk a tésztához valókat. Keleszteni nem kell! Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát.

Közben a töltelékhez habosra kikavarjuk a margarint a tojássárgát és a sót. Kinyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük mint a bejglit, és 2 centis szeletekre vágjuk.

Tojással megkenjük. Köménymaggal, szezámmaggal megszórjuk. 200°C-on sütjük.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!