Hozzávalók
- 80 dkg finomliszt
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 ek cukor
- 0.5 l tej (langyos)
- 5 dkg élesztő
A töltelékhez
- 25 dkg margarin (lágy)
- 3 db tojássárgája
- 1 ek só
A tetejére
- 1 db tojás
- köménymag, szezámmag ízlés szerint
Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. Összedagasztjuk a tésztához valókat. Keleszteni nem kell! Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát.
Közben a töltelékhez habosra kikavarjuk a margarint a tojássárgát és a sót. Kinyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük mint a bejglit, és 2 centis szeletekre vágjuk.
Tojással megkenjük. Köménymaggal, szezámmaggal megszórjuk. 200°C-on sütjük.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!