Ilyen időre számíts a hosszú hétvégén.

A következő napokra felmelegedést ígérnek, a tél azért még mindig nem távozott végleg: bizonyítja ezt, hogy ma az ország egyes részein havazott is, amint az Időkép felvételein látható. A nyugati és az északi részeken a magasabb hegyekben regisztrálták a hóesést, a videó Kőszeg környékén készült.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd az éjszaka második felétől északnyugat felől lassan felszakadozik a felhőzet. Helyenként előfordulhat jelentéktelen eső. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalra -2 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Péntek reggelre a Dunántúlon, kora délutánra keleten is csökken, ugyanakkor a déli óráktól nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet. A két felhős időszak között legalább néhány órára kisüt a nap. Éjjel elszórtan, reggel, délelőtt keleten, délutántól nyugaton több helyen várható eső, zápor. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé erős, néhol viharos lesz, majd estére mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!