A szerelők is megerősítik: a mosógépet nem mindenki tudja helyesen használni.

 Meglepő lehet a kijelentés, de tény, hogy a mosógépet nem mindenki tudja helyesen használni. Ezért most következzen pár praktikus jó tanács.

1. A mosógép helyes tisztántartása

A mai mosógépek oldalán, alján található egy kis ajtó, amit ha kinyitsz találsz benne egy szűrőt, amit rendszeresen ki kell üríteni, mert a szöszöktől kezdve a pénzérméken keresztül ide gyűlnek a ruhákból kihulló tárgyak. Emellett a szakemberek a vízlágyító rendszeres használatát is javasolják, hiszen a kemény víz hatására jobban lerakódik a vízkő a mosógép alkatrészeire, ami tönkreteheti a berendezéseket.

2. Ne feledd kifordítani a ruhákat

Mosás előtt nézz át minden zsebet, mert lehet, hogy fontos iratok vannak bennük, amelyek ha kimosásra kerülnek, akkor teljesen tönkre mennek. És ne feledkezz meg arról sem, hogy minden ruhadarabot kifordítva tegyél be a mosógépbe, mert így a külső szövetek jobban védve lesznek.

3. Nem szabad teljesen ruhával megtölteni a mosógépet

Akkor sem szabad teljesen megtölteni a gép belsejét, ha az elég nagy. Mindig kell szabad hely maradjon a gépben, mert különben összetekerednek, vagy akár el is szakadhatnak a ruhák. Ráadásul a dugig megtömött mosógép sem képes hatékonyan dolgozni.

4. A centrifugálásra is oda kell figyelni

Nem mindegy, hogy hányas fordulatszámra állítod a centrifugát, hiszen a pamut ruhákat csak 600-as fokozaton szabad centrifugálni, de a törölközők akár az 1400-as fokozatot is kibírják. A fehérneműket, finom holmikat elég csak 400-as fordulatszámon centrifugálni. Forrás 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!