Tanulj mások hibáiból, te ne kövesd el ezeket a hibákat.

Tetszik vagy sem, megöregedni a halandó létünk egyik legtermészetesebb velejárója.

Főleg a nők borulnak ki az ötödik X-től, pedig minden életszakasznak megvannak a maga szépségei, melyeket egy kis pozitív hozzáállással és egészségesebb életmóddal maximálisan ki lehet aknázni.

A ráncokat és az ősz hajszálakat előbb-utóbb el kell fogadni, ám a megfelelő táplálkozással, a rossz szokások elhagyásával és a megfelelő szépségápolással ez a folyamat lelassítható. Nem a természet ellen kellene harcolnunk, hanem jóval inkább az önbecsmérlő gondolataink ellen.

Íme 6 tipikus tévedés, melyet a korosodó nők gyakran elkövetnek:

1. Feladják az álmaikat

Ki mondta, hogy egy nő csak bizonyos életkorig képes elérni a céljait? Túl van már az egyetemi oklevelen, egy sikeres álláson, esetleg karrieren. De mi van ezután? Megáll az élet? Ostobaság! Bármely területen érhetsz el sikereket, tűzhetsz ki célokat. Ezek csak segíteni fognak téged abban, hogy tovább fejlődj, és új lehetőségekkel szembesülj.

2. Nem törődnek a stílusukkal

Hidd el, a divat minden korosztály számára megoldást nyújt! kövesd a divatot - de persze ne majmold a huszonéveseket. Mutasd meg, hogy érett, elegáns nő vagy, aki büszkén viseli a legstílusosabb darabokat.

3. Nem gondoskodnak önmagukról

Ha már nem jársz minden nap munkába, az sem kifogás arra, hogy kerüld a fodrászt, a szőrtelenítést vagy a körömápolást. Nem kell ide drága bérlet egy szépségszalonba, ezek közül a legtöbbet te magad is elvégezheted. Ám hatalmas hiba lenne teljesen törölni ezeket. Ha a tested jól érzi magát, te is magabiztosabb leszel!

4. Helytelenül sminkelnek

Sokszor egy nő évtizedekkel mutat öregebbet, mert rosszul választ sminket. 30 fölött például tilos lenne szemhéjpúdert használni, mivel összegyűl a szemhéjakon, és csúnya ráncokat eredményez. Aztán, ha piros rúzst viselnél, akkor ez legyen az egyetlen figyelemfelkeltő dolog az arcodon: a szemeid sminkelését vedd a lehető legegyszerűbbre, egy szempillaspirál vagy egy diszkrét szemkontúr több mint elegendő választás!

5. Elhanyagolják a szájhigiéniát

Először is, fontos észbe vésni: az évi fogászati szűrővizsgálat kötelező, sőt! Ha dohányzol és kávézol is, a fogaid jóval több figyelmet igényelnek. Legjobb, ha mielőbb megszabadulsz e káros szenvedélyektől.

6. Ugyanazt a fehérneműt viselik évek óta

Elhisszük, hogy imádod az évekkel ezelőtt megvásárolt melltartóidat, mert náluk kényelmesebb nincsen. A tested azonban változik, ezért a melleidnek is más tartás szükséges. Ideje nyugdíjba küldened a push-up melltartókat, és jól illő, ám nem szorító modellre váltanod.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!