Hibát követsz el, ha ezeket szóbahozod.

Gondold végig: mi is az értelme a beszélgetéseknek: egymásra zúdítani egy csomó negatív információt? Esetleg dicsekedni? Panaszkodni? Elégedetlenkedni a világgal? Szidni a politikát? Aki csak ezekben képes gondolkodni, nem lesz kellemes beszélgetőpartner.

Próbáld meg mellőzni az alábbi témákat:

 

1. Betegség - itt fáj, ott fáj. Az öregség első jele, ha csak erről akarsz beszélgetni! Ha szóba is kerül ez a téma, tereld arra, hogy milyen jó házi praktikákat ismersz egy-egy betegségre.
2. Dicsekvés. Különösen kerülendő az anyagikkal való kérkedés. 

3. Az életvitelünket, az étkezési, az alvási és a párkapcsolati dolgainkat ugyancsak tartsuk meg a magunk számára!

4. Hitünk és ismereteink sem tartoznak a nagyközönségre, hiszen ahogyan érzünk belül, az úgy is meglátszik a személyiségünkön.

5. A családi problémáink, esetleges gondjaink is, kizárólag csak reánk tartoznak. 

 

6. Mások tetteit sem érdemes véleményeznünk környezetünk előtt. Azzal csak saját lelkünket piszkolnánk be, hogy kinyilvánítjuk megvető véleményünket embertársaink cselekedeteiről. Ha mégis ilyen jellegű, de mások által generált vita közepébe cseppennénk, akkor inkább szó nélkül hagyjuk ott a vitázókat, és ne engedjük, hogy a negatív dolgok a mi lelkünkre is hatással lehessenek.
Hát akkor miről beszélgessünk?
Íme néhány javaslat:
Finom ételek, italok, szép tájak, utazási élmények, jó filmek, könyvek, divat, házikedvencek - ezek olyan dolgok lehetnek, ami nem torkollik vitába, és mindenki hozzá tud szólni.
Mutathatsz pár fotót a családról - de ne vidd túlzásba: 2-3 képnél több már nem érdekes.  
Te milyen témákat javasolnál még?
 
 
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!