A nokedli vagy galuska jellegzetes magyar tésztaétel.

A lágy nokedlitésztából kiszaggatott formátlan apró galuskák mérete átlagosan 12-26 milliméter. Leggyakrabban pörköltekhez köretként főzzük. 

Hozzávalók

  • 2,5 dl tejföl
  • 5 db tojás
  • 75 dkg liszt
  • fél liter víz
  • só,
  • 1 ek. olaj

Keverjük össze a tojásokat a tejföllel és ízlés szerint sózzuk.

Alaposan kavarjuk el benne a lisztet, majd a szokásos módon szaggassuk ki. A forrásban lévő sós vízhez adjunk olajat, hogy ne ragadjanak össze a galuskák, és ebbe szaggassuk a masszát. Ha a víz tetején összegyűlik a galuska, szűrő kanállal szedjük ki és hideg vízzel öblítsük is le.

Frissen kifőzve a legfinomabb.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!