Annyira örültem mikor ezt a receptet megtaláltam, mert pontosan ugyan olyan mint ahogy az én nagymamám csinálta annak idején ezt a finomságot

Magát a főtt tölteléket és a receptjét csak azért írtam le, mert mi már azon a kérdésen is meglepődtünk, amit az unokaöcsénk lagzijában tettek fel a debreceni rokonok, hogy mi az a töltelék? Megállt a villa a kezünkben! Ezt ki nem ismeri? És részletesen el kellett magyarázni, miből és hogyan készül; hogy kóstolják meg nyugodtan, nagyon finom; aminek a vége az lett, hogy egy tányérkával még kértünk a konyháról, mert azt mondták, ez volt a legjobb valami, amit eddig ettek.

Töltelék:

– 6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom; ehhez
– 2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem, a tűzről levéve belekeverek
– 1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet-langyosra hűtöm az egészet;
– 6 egész tojást
– sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez;

összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm), vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha guriga lenne -így sem megy szét), és a levesbe teszem a főzési idő felénél. Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.

Ezek a csomagok kb. egy-másfél órát is el szoktak tölteni a levesben, attól függően, hogy mekkora a mennyiség. Amihez/amivel pedig együtt esszük, a leves utáni hús, krumpli, zöldségek + savanyúság.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!