Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 1/2 dl étolaj
  • 4 ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek kakaópor /cukrozatlan/

A tojásokat kettéválasztom, sárgákat kikeverem a 4 evőkanál cukorral, fehérjét felverem csipet sóval, kettőt összekeverem apránként és belerakom a lisztet, melybe belekevertem előzőleg a sütőport, étolajat, és a végén a kakaóport.

Zsírozott, lisztezett tepsiben /közepes nagyságú/ 180 fokon, kb. 20 percig sütöm.

Krém:

  • 2 cs tejszínízű pudingpor
  • 4-5 ek cukor
  • 1/2 liter tej

A szokásos módon elkészítjük, langyosra hűtjük.

  • 25 dkg vaj, v. margarin /lehet fele, fele is/
  • 25 dkg porcukor

Ezt habosra keverem, majd a langyosra hűtött pudinggal összekeverem.

Kettéveszem az anyagot, egyik felébe 2 evőkanál capuccino port keverek.

A kihűlt tésztára előbb a fehér krémet, majd a capuccinos krémet kenem, tetejére csokimázat készítek.

Violáné Marosi Lia

Zsuzsamama főzőoldala

Egy tipp:

Remekül fagyasztható. Általában négyesével csomagolom, és csak kikapom a hűtőből, ha édességre vágyunk. Ha kicsi fagyos még, olyan, mint a fagyi. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!