Saját magán kísérletezte ki a gyakorlatokat.

Dr. Sergey Bubnovsky hármas módszerét a szív- és keringési betegségek kezelésére fejlesztette ki.

Bubnovksy elismert orvos Oroszországban, számos könyv szerzője. Ő maga is megküzdött a magas vérnyomással, és ma már jobban érti a rendellenesség mögött húzódó összefüggéseket, mint bárki más.
Dr. Bubnovky szerint a magas vérnyomás lesz az évszázad népbetegsége, és már most kijelenthető, hogy ez a kór vezeti a világon az elhalálozási listát, ami igencsak aggasztó.

Az orvos szerint sokkal hatékonyabban lehetne kezelni a problémát, ha a sok gyógyszer helyett a páciensek személyre szabott kezelésben részesülnének, és az orvos az illető életmódját megismerve írná elő a szükséges kezelést, adna tanácsokat. Dr. Bubnovsky szerint nagy problémát jelent, hogy az orvosok többsége úgy kezeli a magas vérnyomást, hogy felírja a gyógyszert, majd ha nem használ, felír még két gyógyszert, így a végén a beteg már marékkal szedi a bogyókat, de javulás mégsem áll be. Természetesen vannak olyan akut betegek, akik kivételt képeznek és számukra szükség van gyógyszeres kezelésre, de a többi páciens esetében jobb lenne egy gyökeres életmódváltással kezelni a problémát.

Az orvos a következő 3 életmódbeli tanáccsal igyekszik csökkenteni betegei magas vérnyomását.

1. Mozgás, gyaloglás

Minden kezdet nehéz, de egy magas vérnyomással küzdő ember is képes naponta legalább 2 percet sétálni, amit majd idővel, 5, 10 és 15 percre bővíthet. Dr. Bubnovsky szerint érdemes kipróbálni a lábujjakon, sarkakon, talpszéleken történő járást is.

2. Speciális fekvőtámasz

Támaszkodj egy székhez, vagy egy ágyvéghez, ami biztosan nem mozdul el. Kezdj el lassan fekvőtámaszozni. A hátad legyen egyenes, a fejed nézzen előre. Mikor leereszkedsz, szívd be a levegőt mikor pedig kinyomod magad, fújd ki, és közbe ejtsd ki azt a szót, hogy “Ha”. Kezdetnek elég 5 fekvőtámasz, ami után igyál meg pár korty vizet, majd következhet ismét 5 kinyomás, a végén pedig el kell érned a 10-et.

3. Széken ülés

Ülj le egy székre, majd a jobb lábadat tedd előre, mögéje pedig helyezd be a bal lábadat. Próbálj úgy felállni, hogy közben megtartod az egyensúlyodat. Mikor felállsz fújd ki a levegőt, mikor leülsz, akkor meg szívd be. Ha két percig gyakorolsz, máris alacsonyabb lesz a vérnyomásod. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!