2025. 10. 14
Ne hagyd, hogy a fájdalom elrontsa az életed!

2025. 10. 10
A stroke világszerte az egyik leggyakoribb halálok és rokkantsági ok. Magyarországon évente körülbelül 40 000 embert érint ez a betegség, amely hirtelen véráramlási zavart okoz az agyban. A gyógyszeres kezelés és a sürgősségi ellátás terén jelentős előrelépések születtek az elmúlt évtizedekben, a megelőzés és a felépülés támogatása azonban továbbra is kulcsfontosságú terület marad. A chilipaprika hatóanyaga, a kapszaicin egyre több tudományos figyelmet kap stroke szempontjából.

2025. 09. 19
Ahogy közeledik az ősz, sokunkban felmerül a kérdés: hogyan erősítsük immunrendszerünket természetes módon? Míg a patikákban drága vitaminokért állnak sorba az emberek, a kutatók egy meglepő felfedezést tettek: a chilipaprika lehet az egyik leghatékonyabb természetes immunerősítő.

2025. 09. 18
A CBD kutatások új irányt vettek. A tudósok már nem csak a CBD önálló hatásaira fókuszálnak, hanem a Cannabis sativa terpénjeire is, amelyek váratlan felfedezésekhez vezettek.

2025. 09. 04
Sokan szedünk aspirint a szív-érrendszeri egészségünk megőrzése érdekében. Egy laboratóriumi vizsgálat szerint a chilipaprika csípős hatóanyaga nyolcszor kisebb dózisban éri el ugyanazt a vérvédő hatást, mint az aspirin. A kapszaicin és az aspirin összehasonlítása váratlan eredményekre vezetett.

2025. 08. 29
Az elmúlt évtizedekben egyre több kutatás foglalkozik azzal, hogyan támogathatják a természetes élelmiszerek egészségünket. A chilipaprika esetében túl gyakran csak a kapszaicinról hallunk, holott ez a növény valójában számos értékes tápanyag és bioaktív vegyület forrása, amelyek összességében járulnak hozzá jótékony hatásaihoz.

2025. 08. 11
Biztos Ön is hallotta már: "A csípős árt a gyomornak!" Nos, ez az egyik legnagyobb tévedés a táplálkozással kapcsolatban. A valóság éppen az ellenkezője – a chilipaprika igazi segítője lehet az emésztésnek, főleg ahogy öregszünk.

2025. 09. 08
Nézd mega fogtérképen, hogy melyik fog mely szerveddel áll kapcsolatban.

2025. 07. 24
Egy átfogó nemzetközi kutatás szerint azok, akik hetente 6-7 alkalommal fogyasztanak csípős ételeket, jelentősen csökkenthetik a korai halálozás kockázatát. Ez nem csak egy újabb egészségügyi divat – komoly tudományos alapjai vannak annak, hogy a capsaicin, a chilipaprika fő hatóanyaga, valóban hozzájárulhat az egészséges öregedéshez.