Az ő hangján szólalt meg a Kukori és Kotkoda Kopasznyakúja, Mekk Elek papagája. Ő volt a mesélő a Rumcájsz csehszlovák rajzfilmsorozatban, Kandúr Bandi hangja az Inci és Finci rajzfilmsorozatban.  

Szuhay Balázs főként konferanszié volt, gyakran énekelt kuplékat és adott elő paródiákat. Színészként játszott A kertész kutyája, a Bál a Savoyban, a Bob herceg és A mosoly országa című darabban. A tévében a Zsebtévé című gyermekműsorban ő volt Hiszékeny úr. Vezette a Parabola című műsort és volt a Ludas Matyi főszerkesztője, Farkasházy Tivadar felkérésére szerkesztette a Rádiókabarét. Nyugdíjba vonulása után politizálni kezdett. Több kabaréjelenetet írt, állandó rovata volt az egykori Film, Színház, Muzsikában és a Mai Napban, találkozni lehetett írásaival több más lapban is. Két könyve jelent meg: Kiadom magam és Az én rendszerváltásom.

 

szuhay2

 

Jellegzetes hangja sok szinkronszerepet hozott neki. Többek között a Foxi Maxi sorozatban Kandúr Bandit alakította. Szerepelt a Kukori és Kotkoda, a Kérem a következőt! című rajzfilmsorozatokban. A  Kacsamesékben "Dufi" hangjaként is megszólalt. Haláláig ő szinkronizálta A Simpson család sorozatban Homer főnökét, Charles Montgomery Burns-t.

 

A 1935-ös születésű Szuhay Balázst 2001-ben 65 évesen végzetes szívroham érte.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!